DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Bagnaia elcsente a pole-t Marquez elől

A Ducati világbajnoka az utolsó pillanatban előzte meg a visszatérő hondást a Francia GP időmérőjén. Marini még az első sorban, Quartararo már a Q1-ben kiesett.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Bár szombat reggel vizes pályára ébredt a mezőny Le Mans-ban, a MotoGP-sek szabadedésére már felszáradt az aszfalt. A tét nélküli félórás tréningen Maverick Vinales volt a leggyorsabb, megelőzve az egy ponton műszaki hiba miatt félreálló Francesco Bagnaiát, valamint a pénteket élen záró Jack Millert. A vb-tabellán második Marco Bezzecchi egy bukással indította az 1000. gyorsaságimotoros-világbajnoki nagydíjhétvége második napját.

Az FP után egyből jött az időmérő első felvonása, amely részben meglepetést hozott. Nem Luca Marini első helyen való továbbjutása volt váratlan, hanem az, hogy mögötte az újonc Augusto Fernandez lett a második, ezzel a Gas Gas Tech3 spanyolja elütötte a Q2-től Fabio Quartararót is, így az egyik hős, a 2021-es világbajnok – aki már pénteken is panaszkodott a nem működő fejlesztésekre – csak a 13. helyre kvalifikálta magát. Joan Mir csupán 16. a Repsol Hondával, Franco Morbidelli 17. a másik Yamahával.

motogp-bagnaia-ducati-pole



A legjobb rajthelyekről döntő második felvonás első próbálkozásai után Vinales vezetett az Apriliával, megelőzve a hétvégén háromversenyes kihagyás után visszatérő Marc Marquezt, valamint a pramacos Jorge Martint, miközben Miller és Bagnaia a negyedik-ötödik helyeken tanyázott. Az utolsó menetek előtt ugyanakkor Vinalesnek műszaki nehézségei támadtak, amikor ki akart jönni a bokszból: vissza kellett tolni a motorját a garázsa elé.

A hajrát Aleix Espargaro nagy tempójú bukása nyitotta az első kanyarban a másik Apriliával. A végső tűzijátékból pedig sokáig úgy tűnt, hogy Marc Marquez jöhet ki győztesként, de a legvégén Bagnaia 58 ezreddel elhappolta a pole-t a spanyol elől. Luca Marini fért még be az első sorba, míg a másodikba Miller, Martin és Vinales állhat majd fel a sprinten és a nagydíjon. Bezzecchi, Alex Marquez, Zarco, Binder, Espargaro és Fernandez a további sorrend.

A MotoGP Francia Nagydíjának sprintje ma délután 15 órakor startol.

Az időmérő edzés végeredménye:

motogp-lemans-idom

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: