DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Döntés: Visszavonták Marquez büntetését

Egész pontosan annak módosítását, így a nyolcszoros világbajnok gyakorlatilag letöltötte a dupla hosszúkörös büntetését az általa kihagyott Argentin GP-n.

Marc Marquezt még az évadnyitó Portugál Nagydíj után szankcionálták dupla hosszúkörös büntetéssel, miután a futam első köreiben megtorpedózta Miguel Oliveirát, amely baleset mindkét versenyző számára sérüléssel járt.

Az eredeti dokumentumban konkrétan a soron következő Argentin GP-t jelölték meg a büntetés letöltésének helyeként, ám miután kiderült, hogy Marquez nem tud rajthoz állni Termasban az ujjsérülése miatt, két nappal később, kedden a FIM módosította a szankciót úgy, hogy a spanyolnak a következő futamán kelljen teljesítenie a dupla hosszúkört.

motogp-marquez_2



Csakhogy az utólagos változtatás nem tetszett a Repsol Hondának, amely fellebbezést nyújtott be ez ellen. Az ügyet a stewardok a MotoGP Fellebbviteli Bírósága elé küldtek, amely hosszú hetek után végre ítéletet hirdetett.

Nos, a Bíróság úgy döntött, hogy visszavonják a letöltési helyszínre vonatkozó utólagos módosítást, egyúttal úgy ítélték meg, hogy Marquez letöltötte az eredeti büntetését az Argentin Nagydíjon azzal, hogy nem állt rajthoz ott. Ez azt is jelenti, hogy a spanyol úgy indulhat el a következő futamán, hogy nem kell már letöltenie a büntetést.

Arról egyelőre egyébként még nincs információ, hogy Marquez ott lesz-e a hétvégi Francia GP-n, csapata alighanem szerdán kommunikál majd ezzel kapcsolatban. Arról pedig, hogy miért született helyes döntés most, korábban itt írtunk.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: