DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Visszatért az 1-es rajtszám: itt a gyári Ducati

Lerántották a leplet a bolognaiak gyári alakulatának 2023-as versenygépeiről: Bagnaia révén tíz év után láthatunk ismét 1-es rajtszámot a MotoGP-ben.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

A Monster Yamaha és a Gresini Ducati után harmadikként a 2022-ben mindhárom világbajnoki címet bezsebelő Ducati Lenovo Teamen volt a sor, hogy megejtse a maga motor- és csapatbemutatóját. A Madonna di Campiglióban tartott eseményen egyszerre mutatkozott be a bolognaiak MotoGP-s és Superbike-világbajnoki alakulata.

A legfőbb kérdés a leleplezés előtt az volt, hogy vajon a regnáló világbajnok, Francesco Bagnaia megtartja-e a 63-as rajtszámát vagy lecseréli a címvédőknek járó 1-esre, amelyet Casey Stoner 2012-es idénye óta nem láthattunk a királykategóriában. Nos, az olasz megtörte a több mint egy évtizede tartó sorozatot, ugyanis az 1-es került fel a motorjára (bár kicsiben ott maradt a 63-as is) – és ugyanígy tett egyébként a WSBK-ban világbajnok Alvaro Bautista is.

 

A GP23-es Desmosedicik festése nem sokat változott, természetesen továbbra is a vörös a domináns szín. Egy fontos újdonság azért megjelent a gyári gépeken, hiszen a névadó Lenovo mellé új szponzorként érkezett a Monster, amelynek logója szintén feltűnt a motorokon (igaz, nem olyan méretben, mint a Yamahánál, ahol az energiaitalos cég a főtámogató).

A versenyzői felállást illetően történt egyébként változás a Ducatinál: Bagnaia mellé ugyanis leigazolták a Gresinivel tavaly négy győzelmet és vb-bronzérmet szerző Enea Bastianinit – a két olasz duója várhatóan az egyik legpikánsabb párosítás lesz idén a MotoGP-ben, legalábbis az alapján, ahogy már 2022-ben is többször összecsaptak. Pályán először a február 10-től 12-ig tartó sepangi teszten láthatjuk őket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: