DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Vállproblémával áll rajthoz Assenben Sebestyén Peti

A motorversenyzés katedrálisaként ismert Assenben rendezik hétvégén a Supersport-vb második fordulóját. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti továbbra is sérüléssel küzd, a Dorna orvosi stábja egyelőre engedélyezte az indulását.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Felemásan indult az aragóniai szezonnyitó Sebestyén Peti számára, a sérülés és technikai problémák ellenére, az egykörös tempó a teszteken és szabadedzéseken is biztatónak tűnt. A világbajnokság egyetlen magyar résztvevője a spanyol fordulón szombaton pontszerző helyen ért célba, vasárnap viszont már a vállsérüléséből adódóan nem tudta befejezni a futamot.

sebestyenpeti



Az elmúlt időszak fókuszált fizioterápiával telt, de csak az első körök után lehet majd tisztán látni, milyen állapotban van a magyar pilóta.

„Nem gondolom, hogy nem fognak engedni versenyezni, de sajnos még nem érzem 100 százalékosnak a vállam. Igyekeztem minél többet pihentetni és rehabilitálni a két hétvége közötti időszakban, meglátjuk, ez mire lesz elég. A legnagyobb gond az, hogy több szakvéleményt meghallgatva sem tudjuk pontosan, mi okozza a problémát. Ennek ellenére igyekszem majd a lehető legjobb teljesítményt nyújtani a hétvége folyamán” – nyilatkozta Sebestyén Peti.

A holland fordulón pénteken kezdődnek a szabadedzések, a szombati időmérőt (10:25), versenyt (15:15) és a vasárnapi futamot (12:30) egyaránt az Aréna4 oldalán online lehet majd követni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: