DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Sérülés miatt kellett feladnia a futamot Sebestyén Petinek

Hiába küzdött a Supersport-vb vasárnapi aragóniai versenyének elején a top 10-ért, kénytelen volt idejekorán feladni a küzdelmet a Bardahl Evan Bros magyar motorosa.

Biztatóan kezdődött a vasárnap reggel Aragóniában, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti a warm-upon a 8. helyen tudott használt gumikkal motorozni. A második versenyen a 17. pozícióból indulva már az első körökben a top 10-ért harcolt, de néhány kör után vállsérülés miatt feladni kényszerült a futamot.

sebestyen-peti-aragon-day2



„A mai nap biztatóan kezdődött, a reggeli körülmények között végre működött a motor az SC0-s gumival is, amivel előtte egész hétvégén szenvedtünk. A versenyen erősen tudtam kezdeni, próbáltam minél hamarabb a top 10 közelébe kerülni, ez sikerült is. Sajnos van egy sérülés a vállamban, ami egész héten hátráltatott, nem nagyon akartak engedni versenyezni, de mindenképpen meg akartam próbálni. Nincs óriási gond, de sajnos a futam második felében a vállam miatt az én hibámból többször is ütköztem más versenyzőkkel, így jobbnak láttam nem vállalni értelmetlen rizikót és a következő versenyhétvégét fókuszba helyezni. Assenre rendbe tesszük ezt a sérülést, levonjuk a tanulságokat és versenyképesen fogunk rajthoz állni” – mondta el a HUMDA pilótája.

A következő futamot Assenben rendezik április 22-24. között.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: