DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 31. péntek
Motor

Sebestyén: Rémálomszerű, de pontszerző kezdés

Pénteken hivatalosan is kezdetét vette a 2022-es Supersport-világbajnokság, ahol Sebestyén Peti a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével egyedüli magyar résztvevőként versenyez. Technikai problémák és egy kisebb sérülés miatt csak a 17. rajtpozíciót sikerült megszereznie, a versenyen pedig a 14. helyen végzett, ezzel megszerezve idei első VB pontjait.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

sebestyen-peti-aragon-szombatRengeteg problémával kellett szembenéznie Sebestyén Petinek az első aragóniai fordulón. A teszteken adódott gondokat a csapatnak nem sikerült teljes mértékben orvosolni a szombati Superpole-ra és a versenyre sem. A 17. helyről rajtolva Peti egészen a 11. helyig küzdötte fel magát a verseny első felében, amikor Yari Montella esett el közvetlenül előtte. Az ütközés elkerülésével értékes másodperceket veszített. Amikor ismét felzárkózott, a mögötte haladó Hoblesberger is nekiment, így visszaesett a 15. helyig. Végül a 14. pozícióban fejezte be a versenyt.

„Rémálomhoz hasonlóan kezdődött ez a szezon, már a hét eleji teszteken éreztem, hogy valami probléma van a motorral, főleg az elektronikával,  de csak a pénteki második szabadedzésre sikerült rájönnünk, hogy mi a baj. A Superpole-on sajnos nem jött ki a lépés, a verseny eleje jól kezdődött, de aztán kétszer is ütközésbe keveredtem és ezzel sok helyet és időt veszítettem. Én megteszek mindent, remélem holnapra sikerül megoldanunk a dolgokat és tudok egy sikeresebb versenyt futni” – mondta el a HUMDA pilótája.

A vasárnapi verseny 12.30-tól kezdődik majd és az Arena4 TV közvetíti.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: