DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Motor

Visszatérés: Marquez rajthoz áll Austinban

Kedden már motorra pattant a nyolcszoros világbajnok, akinek zöld jelzést adtak az orvosok, így mindössze egyetlen versenyhétvége kihagyása után ott lesz a MotoGP Amerikai Nagydíján.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Marc Marquez az Indonéziai Nagydíj bemelegítő edzésén szenvedett akkora highside bukást, amely után kiújult nála a kettős látás. Emiatt a múlt heti termasi hétvégét is ki kellett hagynia, de érezhető volt, hogy az Amerikai GP-ről még nem tettek le a stábjával. A hírek szerint a látásprobléma ezúttal nem volt olyan súlyos, mint tavaly novemberben, s az orvosok már egy hete is javulásról számoltak be.

marquez-motogp-repsol_1



Kedden aztán a közösségi médiában megosztott posztjai alapján Marquez máris motorra ült: egy CBR600RR-rel tesztelt. Ebből már sejteni lehetett, hogy az orvosok már zöld jelzést adtak neki, szerdán reggel pedig a Repsol Honda közleményben megerősítette ezt, így a nyolcszoros világbajnok rajthoz áll a hétvégi austini futamon.

„Természetesen nagyon örülök, hogy visszatérhetek, nagyszerű érzés, főleg hogy az egyik kedvenc pályámon tehetem ezt meg” – fogalmazott a 29 éves motoros. „Nem számít, mi a helyzet, nagyon élvezem a motorozást Texasban, hihetetlen emlékeim vannak innen. Vár ránk némi munka azok után, hogy két futamot és a teljes argentin hétvégét kihagytam, szóval egyelőre nem akarok célt kitűzni magam elé. Rengeteg dolgot kell csinálni és figyelembe venni, de a legfontosabb, hogy újra motorra ülhetek ezen a hétvégén.”

Nem véletlen, hogy Marquez mindenképp versenyezni akart a Circuit of the Americas versenypályán, hiszen egyetlen kivétellel az összes MotoGP-futamot ő nyerte a texasi helyszínen, s 2019-ben is óriási előnnyel vezetett, amikor elesett. Ha a látásával valóban nincsenek gondok, akkor ezúttal aligha lesz túl korai a visszatérés, mint volt 2020-as kartörése után, hiszen alig néhány hét esett ki számára – más kérdés, hogy a szemével kapcsolatos probléma teljes életében újra előjöhet, így egy-egy balesetnek komolyabb kockázata van nála.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: