DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Kettős Aprilia-vezetéssel zárult a shakedown

Maverick Vinales ismét a leggyorsabbnak bizonyult Sepangban, megelőzve csapattársát és az újoncok közül ismét legjobban szereplő Raul Fernandezt. Fabio di Giannantonio ma sem ült motorra.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

A harmadik, egyben utolsó napjához érkezett a MotoGP shakedown-tesztje Malajziában, a mezőny pedig még a keddinél is népesebb volt. Pályára gurult ugyanis az Aprilia képviseletében immár Aleix Espargaro is, míg a Yamaha tesztcsapatához Cal Crutchlow csatlakozott. Hiányzott azonban az egyik újonc, Fabio di Giannantonio, aki gyomorbántalmai – egész pontosan gyomorbél-hurut – miatt a keddi nap után a szerdai körözést is kénytelen volt kihagyni: a Gresini Ducati közleménye szerint az orvosok úgy fogalmaztak, hogy előfordulhat ilyesmi a Távol-Keletre utazva, s elsősorban a dehidratáció miatt nem engedték motorra ülni.

vinales-shakedown-day3-motogp



Ami az eredményeket illeti: a kedvezményekkel rendelkező gyártóként részt vevő Aprilia kisajátította az első két pozíciót a tabellán. Maverick Vinales ismét a leggyorsabb volt, immár az 1:58-as köridőtartományba is benézett a nap hajrájában, ezzel megelőzte csapattársát, Espargarót. Mögötte a hétfőn még leggyorsabb, kedden egy esést begyűjtő, ma pedig az újoncok közül ismét a legjobbként záró Raul Fernandez következett a Tech3 KTM-mel, majd jött a VR46 Ducatit erősítő Marco Bezzecchi. A debütánsok közül a csuklósérülése miatt óvatosan kezdő Remy Gardner következett, a sort pedig a Moto3-ból érkező Darryn Binder zárta.

fernandez-shakedown-day3-motogp

A tesztmotorosok közül ezúttal is a ducatis Michele Pirro érte el a legjobb köridőt. A KTM-nél Mika Kallio mellett ismét motorra ült Dani Pedrosa is, de csak a finn gépén volt időmérő transzponder, a Yamahánál pedig Crutchlow mellett Katsuyuki Nakasuga és Kohta Nozane váltogatta egymást a hangvillásoktól szokott módon név nélkül jegyzett motorok nyergében. A shakedown ezzel lezárult, most két nap szünet következik, szombaton és vasárnap pedig immár a teljes mezőny pályára gurul Sepangban az első hivatalos előszezoni teszt keretében.

pirro-shakedown-day3-motogp

A shakedown szerdai eredményei:

1. Maverick Vinales SPA Aprilia Racing 1m 58.942s
2. Aleix Espargaro SPA Aprilia Racing +0.144s
3. Raul Fernandez SPA KTM Tech3 +0.526s
4. Marco Bezzecchi ITA Mooney VR46 Ducati +0.769s
5. Michele Pirro ITA Ducati Test Rider +0.863s
6. Remy Gardner AUS KTM Tech3 +1.104s
7. Stefan Bradl GER Honda Test Rider +1.507s
8. Sylvain Guintoli FRA Suzuki Test Rider +1.549s
9. Darryn Binder RSA WithU Yamaha RNF +1.986s
10. Mika Kallio FIN KTM Test Rider +2.132s
11. Yamaha Test1 N/A Yamaha Test Rider +2.877s
12. Yamaha Test2 N/A Yamaha Test Rider +3.315s
13. Takuya Tsuda JPN Suzuki Test Rider +3.719s
 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: