DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Ébred a MotoGP: így fest a tesztszezon

Január utolsó napján felbőgnek a motorok Sepangban, de a teljes mezőny csak kicsivel később kezdi meg a munkát – amelyet aztán a vadonatúj indonéz pályán folytatnak egy héttel utána.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Március első hétvégéjén, a hagyományoknak megfelelően a villanyfényes Katari Nagydíjjal rajtol a MotoGP 2022-es idénye. Azaz már csak alig egy hónap van hátra a kezdésig, így nem meglepő, hogy a csapatok lassan munkába lendülnek: a következő két hétben két távol-keleti helyszínen igyekeznek a lehető legjobban felkészülni a 21 futamos szezon kihívásaira.

sepang-teszt-motogp-dppi



Január 31-től február 2-ig azonban még csak takaréklángon fog égni a munka, hiszen a hét első napjaiban kerül sor az úgynevezett shakedown-tesztre Sepangban. Ezen a hat gyártó tesztcsapatai vehetnek részt, valamint az újoncok, azaz Remy Gardner, Raul Fernandez, Marco Bezzecchi, Fabio di Giannantonio és Darryn Binder.

A három nap célja elsősorban az, hogy lefektessék az alapokat a hivatalos teszt előtt, valamint a debütánsok még inkább belezáródhassanak a kategóriába. A hivatalos teszt aztán már csak kétnapos lesz február 5-én és 6-án, ekkor viszont már a teljes 24 fős mezőny pályára gurul.

A második szezon előtti kollektív gyakorlásra az elmúlt évek gyakorlatától eltérően nem Katarban, hanem az idény második állomásának otthont adó, vadonatúj indonéz pályán, a Mandalika International Street Circuiten kerül sor. Az új helyszínnel három napon át ismerkedhetnek a motorosok február 11-től 13-ig.

Ezt követően aztán bő két hét pihenő után már tényleg Doha a célállomás, immár éles körülmények között – viszont addig még a hátralévő nyolc istálló is megejti a csapatbemutatóját: egyesek már Sepang előtt, mások a két teszt között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: