DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Több hónap után újra motoron Marquez

Jó hírekről számolt be a Repsol Honda: az orvosok szerint javult a nyolcszoros világbajnok látása, így megkapta az engedélyt arra, hogy a novemberi balesete óta először motorra üljön.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Marc Marquez még a 2021-es szezon vége előtt szenvedett balesetet egy offroad-edzés során, amely után kettős látást diagnosztizáltak nála, így az utolsó két futamot és az év végi tesztet is kénytelen volt kihagyni. Karácsony előtt nem sokkal csapata, a Repsol Honda arról számolt be, hogy a várakozásoknak megfelelő ütemben javul az állapota, de azóta nem érkezett új hír a spanyolról.

marquez-motokrossz-repsol



Egészen mostanáig, csütörtök este ugyanis a HRC újabb rövid közleményben arról adott hírt, hogy Marquez hétfőn Dr. Sanchez Dalmaunál járt vizsgálaton, s a szemorvos arra jutott, hogy egyértelműen javult a nyolcszoros világbajnok látása. Ennek köszönhetően pedig a 28 éves versenyző megkapta az engedélyt rá, hogy csaknem három hónapos kihagyás után újra motorra üljön.

Marquez és csapata a „világ legmegterhelőbb kétkerekű szakágát”, a motokrosszt választották erre a célra: a spanyol a Ponts pályán ült nyeregbe, s a közlemény szerint a motoros érzései és visszajelzései igencsak optimizmusra adtak okot. A lentebb látható videóhoz annyit fűzött hozzá a klasszis, hogy úgy élvezte a dolgot, mint egy gyerek:

 

Arról egyelőre nem szól a fáma, mikor jöhet a következő lépés, azaz az aszfaltozott versenypályára való visszatérés – a sepangi teszt mindenesetre három hét múlva, február 5-én indul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: