DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Másodszor tette tönkre a kinyíló légzsák Sebestyén Peti versenyét

Ugyanaz a probléma jelentkezett az első magny-cours-i futamon a magyar motorosnál, mint néhány hete Navarrában, így a top 10 közeléből kényszerült kiállni szombaton a Bardahl Evan Bros versenyzője.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Jól kezdődött a szombati nap Magny-Cours-ban a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Péter számára. Az időmérőn megtett köridő ugyan csak a 16. helyre volt elég, de jó ritmusban sikerült gyorsulnia Petinek, és nagyszerűen érezte magát a motoron. A verseny is biztatóan kezdődött, a start után már a csapattársa nyomában haladt a 12. helyen, ám kinyílt a légzsákja és emiatt kiállni kényszerült.

sebestyen-peti-magnycours-race1



A Helit Airbag Solution terméke már a navarrai versenyen is magától felrobbant, a francia gyártó pedig ígérte, hogy a mostani helyszínen megoldják a problémát, de sajnos ez nem történt meg. A motorbeállítások és a tempó azonban biztató,  így Peti és csapata bizakodva tekintenek a holnapi második versenyre.

„Nagy tervekkel tekintettem a mai nap elé, mert végre jól éreztem magam a motoron és megvolt a tempó is. Az időmérő második felmenetelén nem jött ki a lépés, így hátracsúsztam a rajtrácson, de tudtam, hogy a verseny jó lesz. A rajtom jól sikerült, már a 12. helyen haladtam és folyamatos csatában voltam a bollyal. Tudtam, hogy fel tudok jönni a top 10-en belülre, ám ekkor ismét kinyílt a légzsák, és bár megpróbáltam tovább menni ki kellett állnom. Emiatt most nagyon mérges vagyok, mert fontos adatoktól és a csapatverseny számára fontos pontoktól estünk el a Helit szakszerűtlen hozzáállása miatt” – mondta el a HUMDA pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: