DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Motor

Eldőlt: Vinales már Aragonban rajthoz áll az Apriliával

Még a kétnapos misanói tesztet sem fejezte be a Yamahától kirúgott versenyző, jövő évi csapata máris bejelentette, hogy már a jövő hétvégi nagydíjon is ő lesz Aleix Espargaro társa Savadori helyett.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Elképesztő fordulatok övezték Maverick Vinales elmúlt heteit: a Stájer Nagydíj után a Yamaha által szabotázzsal vádolt versenyzőt előbb csak felfüggesztette, majd azonnali hatállyal elküldte csapata, miközben kiderült, hogy 2022-től az Apriliánál fog versenyezni. A szerződésbontás viszont lehetővé tette, hogy a spanyol idejekorán felüljön a noalei márka versenygépére, s élt is ezzel a lehetőséggel, hiszen kedden és szerdán Misanóban körözött az RS-GP-vel.

vinales-aprilia-teszt-1



Az első beszámolók alapján az Aprilia elégedett volt Vinalesszel – a motoros által megosztott 1:33,0-s köridő is kifejezetten biztatónak volt tekinthető elsőre –, így ennek fényében aligha meglepő, hogy még a kétnapos privát gyakorlás vége előtt bejelentette az olasz gyártó, hogy a spanyol már a jövő hétvégén esedékes Aragóniai Nagydíjon rajthoz áll velük!

Vinales így a márka első MotoGP-s dobogóját épp Silverstone-ban megszerző Aleix Espargaro csapattársaként a hátralévő hat forduló során is versenyezni fog, azaz mindössze az Osztrák és Brit GP-ket hagyta ki a Yamahától való elküldése miatt.

Adódik a kérdés, hogy mi lesz Lorenzo Savadori sorsa. Nos, az eleve a stájer balesetéből lábadozó olaszt a jövőben visszafokozzák tesztversenyzővé – ezt a pozíciót fogja betölteni 2022-ben is a mostani bejelentés nyomán –, emellett pedig néhány futamon szabadkártyásként láthatjuk majd motorra ülni (ennek részleteit egyelőre nem árulták el).

Vinales miatt egyébként a Yamaha is menet közben változtat a felállásán: Aragonban még Cal Crutchlow fogja pótolni a spanyolt, de mint arról beszámoltunk, Misanótól a tervek szerint a sérülésből visszatérő Franco Morbidelli pattan fel a gyári motorra, míg az ő helyét a Petronas SRT-nél Andrea Dovizioso fogja elfoglalni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: