DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Crutchlow ugrik be Vinales helyére, újonc debütál a Brit GP-n

Ahogy az várható volt, a spielbergi dupla során még a Petronas SRT-nél helyettesítő Cal Crutchlow ülhet fel a gyári Yamahára hazai versenyén, míg a helyén Jake Dixon debütál a MotoGP-ben.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Péntek délelőtt jelentette be a Yamaha, hogy Maverick Vinales bocsánatkérése ellenére úgy döntöttek, azonnali hatállyal felbontják a Stájer Nagydíj végén látottak alapján szabotázzsal vádolt spanyol szerződését. Ezzel az is eldőlt, hogy a többszörös futamgyőztes versenyző az Osztrák GP kihagyása után idén már biztosan nem ülhet vissza a gyári M1-esre – ellenben az nem kizárt, hogy akár idejekorán bemutatkozhat az Apriliánál, ahol 2022-től folytatja.

crutchlow-yamaha-1



Így viszont valakit már fel kell ültetni a gyári gépre a soron következő Brit Nagydíjon, s ahogy az várható volt, a Yamaha a tesztversenyzőjére, a két spielbergi fordulón a Petronas SRT-nél a sérült Franco Morbidellit helyettesítő Cal Crutchlow-ra szavazott. „Megtiszteltetés a Yamaha család részének lenni. Eredetileg három versenyt teljesítettem volna a Sepang Racingnél, de a tervek megváltoztak. Hálás vagyok, és várom, hogy a gyári csapatban szerepeljek” – fogalmazott a tavaly év végén visszavonult brit motoros, aki tehát Silverstone-ban a vb-éllovas Fabio Quartararo csapattársa lesz.

Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy az év hátralévő részében is ő marad-e Vinales utódja, de alighanem igen – bár az sem kizárt, hogy majd a sérülésből visszatérő Morbidelli, aki minden valószínűség szerint jövőre fellép a gyári istállóhoz, már az első számú csapatnál folytatja a felépülése után.

dixon-jake-motogp

Viszont természetesen a szatellit csapat második motorja sem marad üresen a jövő hétvégi viadalon. A brit szurkolók örülhetnek, hiszen két hazai versenyzőnek szurkolhatnak majd a MotoGP-ben: a találgatásoknak megfelelően ugyanis az SRT-nél bemutatkozik Jake Dixon. A fiatal pilóta harmadik teljes szezonját futja idén a Moto2-ben, legjobb eredménye egy hetedik hely a katari évadnyitóról – de az előző évekből sincs dobogója –, mégis az egyik fő esélyesként emlegetik őt arra, hogy jövőre a Sepang Racing Team királykategóriás gárdájának állandó tagja legyen. Dixon megbízatása egyelőre Silverstone-ra szól csak: a pletykák szerint Aragónban már a másik jelöltjüket, a Moto3-ból egyenesen a legnagyobbak közé felléptetni kívánt Darryn Bindert próbálnák ki.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: