DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Sebestyén a top 10-ben az első futamon

A 10. helyen végzett Sebestyén Péter a Supersport-világbajnokság első csehországi futamán. A HUMDA közreműködésével versenyző magyar pilóta egy kivételesen szoros időmérőt követően a 14. helyről várta a rajtot.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Felemás érzésekkel kezdődött a Supersport-világbajnokság pénteki napja Sebestyén Peti számára. Az FP1 ígéretesen indult, Peti végig a top 10-en belül tudott motorozni. A délutáni edzés azonban már szerencsétlenebbül kezdődött, az FP2 első köreiben egy másik versenyző nekiment, aminek egy esés lett a vége, így sajnos értékes edzésidő veszett el. A szombati Superpole elképesztően szoros volt, Peti hét tizedet tudott javulni az előző naphoz képest, az első 15 pilóta pedig bő egy másodpercen belül volt.

sebipeti-most-szombat



A HUMDA pilótája pozitívan értékelt a versenyt követően: „Először is örülök, hogy a csapattársam újra nyerni tudott, mindig szuper, ha a csapat ilyen erős, ez engem is nagyon motivál! A Superpole-ra végre sikerült megértenünk egy nagyon fontos dolgot, ami miatt rengeteg időt vesztettem. Előreléptünk egy nagy lépést, de sajnos kicsit későn, így a rajtpozícióm már nem volt túl jó. Ennél a helyszínnél ez nagy probléma, mert az első sikán nagyon szűk és a mezőny közepe összetömörül a rajtnál, így nagyon belassulunk és leszakadunk az elejétől. Ezen a pályán pedig különösen nehéz előzni is. Azért sikerült pár helyet előre jönnöm és végre a féktávon is erősnek éreztem magam bizonyos kanyarokban. Ennek ellenére még mindig van két pont a pályán, ahol sokat veszítek a többiekhez képest, mert küszködök a beállításokkal. Remélem, vasárnap még erősebbek leszünk! Illetve gratulálok Számadó Máténak, a HRE versenyzőjének az Supersport 300-as vb-n való debütáláshoz, nagyon szépen kezdett!”

Fabio Evangelista csapatfőnök elmondta: „Nagyszerű ez a 10. hely, az elejéhez képest is közelebb léptünk Petivel, és azt se felejtsük el, hogy milyen neveket sikerült maga mögé utasítania. A csapatbajnokság szempontjából is nagyon fontos pontokat szerzett ma nekünk. Továbbra is próbáljuk türelemre inteni, hiszen hat hónap kihagyás után, szezon eleji tesztek nélkül rettenetesen nehéz dolga van, de nagyon jól és keményen dolgozik, folyamatosan bizonyítja számunkra mekkora potenciál rejlik benne.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: