DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Két újonccal vág neki 2022-nek a Tech3 KTM?

Sajtóhírek szerint a már bejelentett Remy Gardner mellé jelenlegi Moto2-es csapattársa és vb-riválisa, Raul Fernandez érkezhet, így Iker Lecuona és Danilo Petrucci is távozni kényszerülhet.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Azt már elég régen bejelentette a KTM szatellit alakulata, a Tech3, hogy Remy Gardner lesz jövőre az egyik versenyzőjük a MotoGP-ben, méghozzá nem is érdemtelenül, hiszen a nyári szünetben meggyőző fölénnyel vezeti a Moto2-es világbajnoki összetettet. Ezzel az is eldőlt, hogy a jelenlegi Danilo Petrucci, Iker Lecuona párosból legalább az egyiknek távoznia kell az év végén – elsősorban az igen halovány teljesítményt produkáló fiatal spanyol tűnik erre esélyesnek.

raul-fernandez-dppi



Úgy tűnik azonban, hogy akár teljes sorcsere is történhet Herve Poncharal alakulatában, ugyanis a SpeedWeek.com szaklap tudni véli, hogy Gardner jövő évi kollégája az a Raul Fernandez lesz, aki idén a Moto2-ben újoncként versenyez az ausztrál oldalán a Red Bull KTM Ajónál, s több futamgyőzelmet aratva pillanatnyilag a legközelebbi kihívójának számít a vb-tabellán.

Olyan szempontból váratlan lenne Fernandez leigazolása, hogy a spanyol többször kijelentette, hogy mindenképpen szeretne még egy szezont a Moto2-ben tölteni. Csakhogy óriási az érdeklődése az első középső kategóriás évében is parádézó motoros iránt: a pletykák szerint a Petronas Yamaha mindenképp bejelentkezett érte, hiszen nekik Franco Morbidelli várható gyári előléptetése és Valentino Rossi levegőben lógó visszavonulása esetén akár két új versenyzőt is kell igazolniuk. Márpedig ez lépéskényszerbe hozhatja a KTM-et, amelynek így fel kell vinnie a MotoGP-be őt, ha nem akarja elveszíteni a tehetséges ifjoncot.

Mindenesetre ha valóban a Gardner, Fernandez duó lesz a Tech3 felállása 2022-ben, úgy Lecuona mellett értelemszerűen Petruccinak sem maradna helye a csapatnál, de jó eséllyel a MotoGP-ben sem. A nagydíjgyőztes olasz néhány hete elmondta, hogy ez esetben szívesen kipróbálná magát a Dakar Ralin a motorosok között, sőt azóta már a KTM is jelezte, hogy támogatnák őt ebben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: