DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Világbajnok fia érkezik jövőre a MotoGP-be

Az 1987-es királykategóriás vb-győztes Wayne Gardner fia, a Moto2-ben jelenleg éllovas Remy Gardner 2022-ben a Tech3 KTM színeiben fog debütálni a legnagyobb géposztályban.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Azok után, hogy kedden kiderült, hogy Brad Binder egészen 2024-ig szerződést hosszabbított a KTM-mel, szerdán újabb bejelentés érkezett az osztrák gyártó háza tájáról. A márka és a Tech3 ugyanis 2022-re leigazolta Remy Gardnert, így a fiatal ausztrál jövőre a KTM szatellit csapatánál mutatkozhat be a MotoGP-ben.

gardner-ktm-tech3



Remy Gardner az 1987-es 500 köbcentis világbajnok, Wayne Gardner fia, aki 2015 óta állandó tagja a gyorsaságimotoros-vb paddockjának. Egy évet húzott le a Moto3-ban, utána egyből fellépett a Moto2-be, ahol 2017-ben és 2018-ban a Tech3-nél szerepelt, azaz ez egyfajta visszatérés lesz a versenyző számára. A tavalyi évadzáró Portugál Nagydíjon szerezte meg első győzelmét, idén pedig kiváló formában van: néhány napja Mugellóban újból nyert a Red Bull KTM Ajo színeiben, ráadásul vezeti a vb-összetettet újonc csapattársa, Raul Fernandez előtt.

„Rendkívül boldog vagyok, hogy a KTM megadja nekem ezt a lehetőséget” – nyilatkozta a 23 éves ausztrál. „Ez egy valóra vált álom számomra, ezért dolgoztunk eddig. Ez egy hihetetlen esély számomra, már alig várom, hogy felülhessek a motorra. Köszönöm a KTM-nek, hogy hisznek bennem. Most arra kell koncentrálnunk, hogy erősen zárjuk a 2021-es szezont. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki támogatott abban, hogy bekerüljek a MotoGP-be. Még csak most indul a kaland!”

A mostani bejelentés nem jött váratlanul egyfelől a fent említett idei forma miatt, másfelől azért, mert idősebb Gardner már hetekkel ezelőtt úgy nyilatkozott, hogy előzetes megállapodásuk van a KTM-mel egy 2022-es királykategóriás ülésről. Gardner érkezése mindenesetre rossz hír Iker Lecuonának, aki ezzel szinte biztosan kiszorul a Tech3-től és alighanem a MotoGP-ből is, de egyébként Danilo Petrucci sem lehet nyugodt, sajtóhírek szerint ugyanis alatta is inog az ülés, amelyre elsősorban a már említett Fernandez lehet esélyes (a gyári csapatnál Binder mellett biztos Miguel Oliveira helye).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: