DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

2024 végéig aláírt versenyzőjével a KTM

Újabb többéves szerződést kötött egymással a MotoGP-ben egyszeres nagydíjgyőztes Brad Binder és az osztrák gyártó, így a két fél együttműködése már egy évtizedre fog visszanyúlni.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Brad Binder hosszú ideje a KTM kötelékeiben versenyez, az osztrák márka ranglétráját végigjárva jutott be a MotoGP-be. A Red Bull Rookies Cup után a Moto3-ban debütált, ahol 2016-ban világbajnok lett, majd a Moto2-ben is több futamgyőzelmet aratott, mielőtt 2020-ban bemutatkozhatott a királykategóriában, ahol rögtön a harmadik versenyét megnyerte, a KTM első nagydíjgyőzelmét aratva a MotoGP-ben.

binder-ktm-motogp-dppi



Az idei év eddig haloványabban alakult az osztrák gyártó számára, Mugellóban azonban szemlátomást előreléptek egy új váznak köszönhetően, amely Miguel Oliveira dobogója mellett Brad Binder ötödik helyezésében is megmutatkozott. A sikeres együttműködés pedig tovább fog folytatni a két fél között, kedden ugyanis a KTM bejelentette, hogy egészen 2024-ig meghosszabbították Binder szerződését – ezzel Marc Marquez mellett a dél-afrikai rendelkezik a legtovább érvényes kontraktussal a mezőnyből.

„Rendkívül boldog vagyok, hogy újabb három évre aláírhattam a KTM-mel, s ezzel immár tízéves lesz a kapcsolatunk” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Binder. „Hihetetlen, hogy ilyen hosszú ideje ezzel a gyártóval vagyok, végig jó kapcsolatot ápoltunk. Elképesztően örülök, hogy a KTM színeit képviselhettem, ezért roppant jó érzés egy ilyen hosszú szerződés aláírása. Jó érzés érezni a gyártó hitét és támogatását, megtiszteltetésnek érzem. Innentől kezdve arra koncentrálhatunk, hogy az élre törjünk. Nem vagyunk túl messze ettől, nagyszerű lenne valami nagy eredményt elérni közösen. Izgatottan várom, mit hoznak a következő évek.”

Bár egyelőre csak Binder hosszabbításáról szól a fáma, Oliveira teljesítménye alapján szinte kizárt, hogy rövidesen a portugállal kapcsolatos is ne jelenjen meg hasonló bejelentés. A KTM egyébként összesen négy motort fog indítani a következő idényekben is, hiszen a Tech3 még évekig a szatellit partnerük lesz, így náluk lehet esély arra, hogy a Moto2-ben pallérózódó tehetségeik (például a vb-t vezető Remy Gardner, akinek állítólag előszerződése is van velük, vagy épp az őt újoncként üldöző Raul Fernandez) vagy néhány év múlva esetleg már a Moto3-ba idén berobbanó Pedro Acosta bemutatkozzanak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: