Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. július 2. szombat
Motor

Sebestyén: Jobb eredményt szeretnék elérni ezzel a motorral

Pontszerzéssel, de komplikáltan kezdődött a szezon a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Péter számára: a 11. helyet szerezte meg a Supersport egyetlen magyarja, akinek tavaly október óta ez volt az első vb-futama.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

A motorsport Katedrálisa, Assen mindig tartogat meglepetéseket, ezen a hétvégén sem volt ez másképp. Sebestyén Peti a sikeres tesztek után magabiztosan érkezett új csapata színeiben az idei első versenyére. A pénteki szabadedzéseken nem sikerült megtalálni a megfelelő beállításokat, így inkább csak az adatok gyűjtésére és minél több kör megtételére koncentráltak. Szombat reggelre aztán meglett a jónak tűnő irány, Peti már rögtön az első gyorskörén fél másodperccel gyorsabb volt az előző naphoz képest. A második gyorskörön aztán volt egy szerencsétlen esése, de ezzel együtt is biztató volt a tempó.

Mivel idén eltörölték a harmadik szabadedzést, csak a Superpole tapasztalataira tudott támaszkodni a csapat, így a reggeli beállításokhoz képest nem variáltak. Mindez a 11. helyre és értékes vb-pontokra volt elég.

sebestyen-peti-assen-1„Természetesen jobb eredményt szeretnék elérni ezzel a motorral, hiszen rengeteg potenciál van benne. Assen egy nagyon érdekes pálya, ide teljesen más beállítások kellenek, mint bárhova máshova. A ma reggel utáni feelinget vártam a versenyre is, ez sajnos nem volt meg és kicsit szerencsétlenül jött ki, hogy az időmérőn nem tudtuk jobban tesztelni a beállításokat. A csapat nagyon jól dolgozik, szeretném nekik ezt megköszönni! Most végre a versenyről is van rengeteg adatunk, így biztos vagyok benne, hogy már holnapra találunk megoldást a problémákra. Sajnos érződik nagyon, hogy a többiek már túl vannak 3 versenyhétvégén, ezért türelmesnek kell lennem, holnap újra megpróbálom majd a lehető legtöbbet kihozni a futamból!” – összegzett a HUMDA pilótája.

Fabio Evangelista csapatfőnök elmondta: „Elégedett vagyok Peti mai teljesítményével, közel volt a top 10, és biztos vagyok benne, hogy levonta a tanulságokat a holnapi napra. Egyáltalán nem könnyű szezon közben bekapcsolódni a mezőnybe, az első tíz pilóta rengeteget tesztelt, Peti hozzájuk képest nagyon kevés kilométert tett meg idén. Assen az egyik legkomplikáltabb pálya, meglátjuk, hogy holnap miben tudunk fejlődni, az időjárás is egy fontos tényező lesz. Lépésről lépésre haladunk és építkezünk, de véleményem szerint Peti és a csapat is remekül dolgozott ma.”

A vasárnapi verseny 12.30-tól kezdődik majd és az Arena4.hu weboldalán lehet ingyenesen megtekinteni.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: