DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

„Marquez nem lesz lassú a visszatérése után”

Korábbi hondás márkatársa szerint valószínűleg időbe fog telni, mire a spanyol visszarázódik, de azt sem tartja kizártnak, hogy egyből gyors lesz. Agostini szerint Marqueznek indulnia kell Katarban.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Egyre inkább elképzelhetőnek tűnik, hogy Marc Marquez akár már a jövő hétvégi évadnyitó Katari Nagydíjon ott lehet a MotoGP rajtrácsán. Alig néhány nappal azt követően, hogy az orvosok a csont megfelelő gyógyulásáról biztosították és engedélyt adtak neki az edzései intenzitásának fokozására, a spanyol máris motorra ült: előbb minimotorra, majd kedden Barcelonában már a Honda MotoGP-gépén alapuló utcai RC213V-S nyergébe pattant fel. A közösségi médiában megosztott videók és fotók alapján Marquez kifejezetten jól érezte magát, így nem kizárt, hogy úgy dönt, hogy megpróbál rajthoz állni a szezonnyitón.

Nagy kérdés persze, hogy ha ez meg is történik, milyen formában lesz a spanyol. Cal Crutchlow, aki idén már a Yamaha tesztversenyzője, de az előző években az LCR Hondánál szerepelt, azaz Marquez márkatársa volt, úgy véli, hogy a nyolcszoros világbajnoknak valószínűleg szüksége lesz némi időre, de azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy egyből gyors lesz:

„Marc Marquez az Marc Marquez” – idézi Crutchlow-t a Motorsport.com. „Amikor visszatér, nem lesz lassú, ez egészen biztos. És mindannyian várjuk, hogy minél hamarabb motorra üljön, de szerintem tudja, hogy időt kell adnia magának. De nem lesz lassú vagy bármi ilyesmi. Ugyanakkor időbe fog telni, mire újra felépíti magát és alkalmazkodik. De Marc esetén az sem kizárt, hogy három kör után már a leggyorsabb lesz. Sosem tudhatjuk. Szerintem még a többi versenyző is várja, hogy visszatérjen, és remélhetőleg ez hamarosan meg is fog történni, fitten és készen állva.”

A gyorsaságimotoros-vb történetének legeredményesebb versenyzője, a 15-szörös világbajnok Giacomo Agostini eközben azt vetette fel a GPOne.com szaklapnak nyilatkozva, hogy Marqueznek vállalnia kellene a katari szereplést, de csak edzést gyanánt – ami a repsolos mentalitását ismerve kissé nehezen elképzelhető forgatókönyvnek tűnik…

„Marqueznek versenyeznie kell, de meg kell ígérnie, hogy utolsó lesz” – vélekedett az olasz legenda. „Nagyszerű edzés lenne ez számára csaknem egy év kihagyás után. Edzenie kell, és örülnie, ha utolsó lesz. Ennyi idő után a szem már elszokik a sebességtől, ezért kell versenyeznie, nyugodtnak maradnia és jól éreznie magát. Fölösleges kockáztatnia a negyedik-ötödik helyért: jobb, ha utolsó lesz, hogy aztán a következő futama már remekül sikerülhessen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: