DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Marquez le akart mondani tavalyi fizetéséről

Mivel már az első versenyen megsérült, gyakorlatilag a teljes szezont kihagyta a repsolos, ezért vissza akarta adni a Hondának a 15 millió euró körüli keresetét – a HRC azonban ezt visszautasította.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Marc Marquez a 2020-as évadnyitó Spanyol Nagydíj hajrájában bukott és szenvedett jobb felkarcsonttörést. A műtét után már a következő hétvégén vissza akart térni a pályára, ám erről letett, de ez a nagy igyekezet lehetett a veszte: eltört a karjában a titánlemez, így másodszor is meg kellett operálni, sőt december elején harmadszor is megműtötték.

marquez-2020-dppi



A nyolcszoros világbajnok tehát gyakorlatilag a komplett tavalyi szezont kihagyta, nélküle pedig a Honda ritkán látható sikertelenséget élt meg: Alex Marquez két dobogóját és Takaaki Nakagami pole-pozícióját leszámítva az esetek többségében a közelében sem tudtak lenni a közvetlen élmezőnynek – úgy, hogy egy évvel korábban a gyártói és a Repsol révén a csapat-vb-t is ők nyerték.

Az eredménytelenség nyilván anyagilag sem tett jót a HRC-nek, főleg a koronavírus-járvánnyal súlyosbítva. Az AS úgy tudja, hogy éppen ezért Marquez le akart mondani a tavalyi fizetéséről – elvégre a jerezi nyitányt leszámítva egyetlen futamon sem állt rajthoz –, amely a hírek szerint nagyjából 15 millió euróra rúg. A japánok azonban ezt elutasították, bár úgy tudni, hogy természetesen értékelték a gesztust.

 

Marquez kapcsán még most sem lehet tudni, mikor láthatjuk újra MotoGP-motoron. Az utóbbi napok biztató fejleménye, hogy az Instagramon posztolt fotói alapján végre lekerülhetett – bár lehet, hogy csak ideiglenesen – a karjáról a rögzítő, amelyet hónapokon át hordani kényszerült. A minap pedig a Repsol Honda fotózásán járt a spanyol, vélhetően a február 22-i bemutatón közzéteendő képeket készítették el ekkor. Pályára március elején, a katari teszten gurulhatna először, de egyelőre nincs hivatalos kommunikáció azzal kapcsolatban, hogy Marquezt vagy esetleg ismét a 2020-ban őt helyettesítő Stefan Bradlt láthatjuk-e az RC213V-n. Az AS szerint mindenesetre optimista a spanyol, akire állítólag a következő napokban újabb orvosi vizsgálatok várnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: