DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Rossi elkapta a koronavírust, kihagyja Aragónt

A kilencszeres világbajnok az Instagramján jelentette be, hogy a csütörtöki második tesztje pozitív lett, így nem áll rajthoz a mostani, de valószínűleg a jövő hétvégi futamon sem.

Imádod a MotoGP-t, nem szeretnél lemaradni egyetlen motoros hírünkről és extra információinkról sem? Akkor csatlakozz a Formula MotoGP csoportunkhoz IDE KATTINTVA!

Valentino Rossi a saját Instagram-sztorijában tette közzé a hírt, miszerint az Aragóniai Nagydíj előtti csütörtökön a második koronavírustesztje pozitív lett, így kénytelen kihagyni a most hétvégi, sőt valószínűleg az egy héttel múlva ugyanitt esedékes futamot is. A 41 éves olasz a következőket írta a posztban:

rossi-dppi



„Sajnos amikor ma reggel felébredtem, nem éreztem túl jól magam. Fájtak a csontjaim, és volt némi lázam is, szóval azonnal felhívtam az orvost, aki kétszer is tesztelt. A „gyors PCR-teszt” eredménye még negatív lett, ahogy a keddi tesztemé is. A másodiké azonban, amelynek az eredményét ma délután 16 órakor küldték el nekem, már pozitív lett. Rettenetesen csalódott vagyok, hogy ki kell hagynom az Aragóniai Nagydíjat. Szeretnék optimista és magabiztos lenni, de arra számítok, hogy a második aragóniai futamon sem vehetek részt…”

„Szomorú és mérges vagyok, mert mindent megtettem, hogy betartsam a protokollt, és bár a keddi tesztem negatív előtt, önkéntes karanténba vonultam itt, mióta megérkeztem Le Mans-ból. Mindenesetre ez van, nem tudok változtatni a helyzeten. Követni fogom az orvosi tanácsokat, és remélem, hogy rövidesen jól leszek.”

Rossi a második versenyző a gyorsaságimotoros-világbajnokságon, aki koronavírus-fertőzés miatt dől ki idén: korábban a Moto2-ben vitézkedő, jövőre már szintén a MotoGP mezőnyét erősítő Jorge Martin járt hasonlóan. A kilencszeres világbajnok most azok után produkált pozitív tesztet, hogy a múlt héten a Yamahánál is találtak egy fertőzöttet, amely miatt összesen hat mérnök volt kénytelen kihagyni a franciaországi fordulót.

A hangvillások által kiadott közleményben (amelyben hangsúlyozzák, hogy az Aragóniában tartózkodó csapat és a VR46 Akadémia egyetlen tagja sem érintkezett múlt vasárnap óta a versenyzővel) egyébként nincs említés arról, hogy bárki is helyettesítené a hétvégén Rossit – ha mégis, akkor szinte biztosan a tesztversenyzőként tevékenykedő, eredetileg az idei évre szabadkártyás indulásokat is tervező Jorge Lorenzo lehetne a beugró.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: