Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. szeptember 26. szombat
Motor

Portimaóé a szezonzáró – itt a teljes MotoGP-naptár

A híreszteléseknek megfelelően a portugál pálya ad otthont november 22-én a motorosok idei utolsó fordulójának: a portimaói létesítmény idén először fogadja az F1-et és a MotoGP-t is.

Július legvégén jelentették be, hogy ugyan tengerentúli futamokat idén nem rendeznek a gyorsaságimotoros-világbajnokságon a koronavírus-járvány miatt, de lesz még egy európai állomás az eredetileg bejelentett 13 forduló után. Ahogy azt megígérték, ma is bejelentették, hogy a sajtóhíreknek megfelelően Portimao lett a befutó, így a Formula-1-es naptárban is helyet kapó helyszín lesz az idei utolsó versenynek a házigazdája november 22-én.

wsbk-portimao-1A MotoGP-ben legutóbb 2012-ben rendeztek Portugál Nagydíjat, akkor azonban Estoril adott otthont a futamnak, így Portimao az F1-hez hasonlóan a MotoGP-ben is új helyszín lesz. A motorsportrajongók számára viszont így sem ismeretlen, hiszen a Superbike-világbajnokság már évek óta ellátogat a komoly szintkülönbségeket tartalmazó pályára (a kép a 2019-es eseményen készült), sőt egész konkrétan épp az elmúlt hétvégén versenyzett ott a Jonathan Rea vezette mezőny. Portimao egyébként a MotoGP hivatalos tartalékpályája, így várható volt a beugrása, főleg annak fényében, hogy a következő években eleve be szeretnének kerülni a naptárba a négy spanyol helyszínnel vetésforgóban.

A mostani bejelentéssel tehát teljessé vált a MotoGP-sek 2020-as menetrendje (ha a járvány nem szól közbe): az eddig lefutott három viadallal együtt 14 verseny lesz összesen (a Moto2-ben és a Moto3-ban 15, hiszen ők még tudtak versenyezni Katarban március elején), ennek felét, azaz hetet rendeznek Spanyolországban, és összesen öt helyszín is dupla fordulónak ad otthont. Íme, a MotoGP teljes idei versenynaptára:

Július 19.: Spanyol Nagydíj, Jerez
Július 26.: Andalúziai Nagydíj, Jerez
Augusztus 9.: Cseh Nagydíj, Brno
Augusztus 16.: Osztrák Nagydíj, Spielberg
Augusztus 23.: Stájer Nagydíj, Spielberg
Szeptember 13.: San Marinó-i Nagydíj, Misano
Szeptember 20.: Emilia-Romagna Nagydíj, Misano
Szeptember 27.: Katalán Nagydíj, Barcelona
Október 11.: Francia Nagydíj, Le Mans
Október 18.: Aragóniai Nagydíj, Aragón
Október 25.: Terueli Nagydíj, Aragón
November 8.: Európai Nagydíj, Valencia
November 15.: Valenciai Nagydíj, Valencia
November 22.: Portugál Nagydíj, Portimao
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?