DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

A MotoGP-t is beijesztette Perez vírusa

Bár a MotoGP paddockja a széria vírus utáni visszatérése óta még egyetlen pozitív koronavírus-tesztet sem termelt, Valentino Rossi és Fabio Quartararo is aggodalmasan figyeli a Sergio Perez körüli híreket az F1-ben.

Új fronton versenghetnek egymással a nagy autós-motoros sorozatok, hiszen lassan kisebbfajta számháború indul abban a tekintetben, hogy hol hány koronavírus-tesztet végeztek el a versenyhelyszínek lakóin, és ebből hány pozitív esetet találtak. A negyedik versenyhétvégéjénél járó Formula-1-ben eddig három fertőzést mutattak ki, a Formula-E-ben kettőt, míg a MotoGP és az IndyCar eddig tisztának mondhatja magát ebből a hirtelen nagy presztízsértékkel bíró szempontból.

rossi



A MotoGP mezőnye most merészkedett ki először Spanyolországból, hiszen ezen a hétvégén Brnóban a Cseh Nagydíjat futják, a csütörtöki sajtótájékoztatón pedig náluk is megkerülhetetlen téma volt a koronavírus, amely során a Yamaha két versenyzője is kiemelte Sergio Perez nevét, aki versenyzőként dőlt ki legalább két futamra a Formula-1-ben a koronavírus miatt. 

A két szezonnyitó jerezi hétvégén első két MotoGP-győzelmét bezsákoló Quartararót különösen kellemetlen pillanatban érte a járványhelyzet: „A futamgyőzelmeim után mindig ünnepelni szoktam a barátaimmal, általában kimegyünk valahova. De most nagyon furcsa volt a helyzet, mert hazaérkeztem, nem találkoztam senkivel, és mindenhol maszkot viseltem. Meglátogattam a családom, de még anyámat sem puszilhattam meg, amikor gratulált nekem” – méltatlankodott a királykategória 20 év után első francia futamgyőztese. „Való igaz, kicsit megijesztett, amikor láttam, hogy egy Formula-1-es versenyző elkapta a vírust. Emiatt nem is tartottam semmilyen különösebb ünneplést.”

A jövő évi gyári yamahás utódjánál kétszer idősebb Rossi sok mindent megélt már a motorversenyzésben, így jól tudja, hogy most nem szabad félvállról venni az óvatosságot, hiszen Perez esete is rávilágított arra, hogy a vírus tényleg nem válogat a kiszemeltjei között – a sokat utazó világsztárok pedig különösképpen ki vannak téve ennek a veszélynek.

„Fabióhoz hasonlóan engem is nagyon aggaszt a helyzet, különösen a Perezzel kapcsolatos hírek után. Ha jól tudom, ő hazament Mexikóba, hogy az anyjával találkozzon, ott pedig elég rossz a helyzet a Covid szempontjából. Elég egy kis balszerencse, és máris ki kell hagynunk két futamot, szóval fokozottan ügyelnünk kell erre. Őszintén szólva én sem találkozok túl sok emberrel, hiszen mindig otthon vagyok. Csak a barátnőm, a családom és az akadémiám tagjai vannak a közelemben, utóbbiakkal ugyanis együtt edzünk” – engedett némi betekintést hétköznapjaiba a kilencszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: