DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Motor

Ablaknyitás közben tört el Marquez karjában a titánlemez

Legalábbis a repsolos csapatfőnöke, Alberto Puig szerint, aki némileg az orvosokba is beleszállt. Azt viszont nem tudta megmondani, mikor térhet vissza a spanyol, de az esélyeit nem írná le teljesen.

Imádod a MotoGP-t, és nem szeretnél lemaradni egyetlen motoros hírünkről sem? Akkor csatlakozz a Formula MotoGP csoportunkhoz IDE KATTINTVA!

Hétfőn ismét meg kellett műteni a jobb felkarját még az első jerezi futamon eltörő Marc Marquezt, miután megsérült a csont rögzítését szolgáló titánlemez, emiatt a spanyol kénytelen kihagyni a Cseh Nagydíjat (is), sőt az sem kizárt, hogy a spielbergi dupla fordulón sem állhat rajthoz. Felmerült, hogy nem volt túl bölcs dolog a hondás részéről megkísérelni a visszatérést az Andalúz Nagydíjon, valamint nagy súlyokat emelgetnie, de Alberto Puig szerint csak közvetve volt ennek köszönhető a titánlemez eltörése, az ugyanis egy otthoni incidens során történt:

marquez-repsol-jerez-1_1



„Ezúttal egy otthoni balesetről volt szó, mert megpróbált kinyitni egy ablakot, amikor hirtelen komoly fájdalmat érzett, később pedig kiderült, hogy eltört a titánlemez” – idézi a Motorsport.com szaklap a Repsol-csapatmenedzsert, aki finoman az orvosoknak is beszólt: „Ez azt követően történt, hogy megterhelte a karját, de abban a tudatban mentünk vissza Jerezbe, hogy meg tudjuk csinálni. Az orvosok rábólintottak a szándékaira, és nem szóltak róla, hogy a lemez el is törhet. Ha ezt tudtuk volna, talán nem megyünk Jerezbe, és a Honda nem adott volna lehetőséget neki a motorozásra.”

„Ami pozitívum ebben, hogy mindez otthon történt, nem pedig a motoron ülve Brnóban vagy Ausztriában, amelynek komoly következményei lehettek volna egy újabb bukás esetén. Mostantól tovább vizsgáljuk, hogyan javul az állapota, és csak az idő dönti el, mikor tud újra versenyezni.”

Puig nem gondolja, hogy Marquez túl nagy kockázatot vállalt volna a múltkori visszatérési próbálkozás alkalmával: „A motorversenyzés veszélyes sport, de ez nem Jerezben történt, hanem a házában. Ilyen szempontból nem gondolom. De tény, hogy ha egy műtét után terheled a sérült részeket, az nyilván megterhelőbb, mintha semmit sem csinálnál. Viszont sportolóként azért kapod a fizetésed, hogy teljesíts, ezért próbálkozott meg a visszatéréssel.”

A repsolos csapatfőnök korábban úgy fogalmazott, nem érezheti teljes értékűnek a vb-címet az, aki Marquez távollétében szerzi meg azt. Most is utalt hasonlóra, de egyúttal még nem zárta ki, hogy saját versenyzőjének is lehet esélye: „Soha ne mondd, hogy soha: még nincs veszve minden, de egyértelmű, hogy nehezebb lesz. Viszont mások előtt ezzel megnyílt az út: olyanoknak lett esélye, akiknek amúgy nem lett volna. Matematikailag nézve nehezebb a dolog, de ez van: néha nyersz, néha veszítesz. Marquez általában nyer, de ez most nehezebb lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: