DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Motor

Eldőlt: Marquez Brnót is kénytelen kihagyni

A nem tervezett második műtét következményeként a Jerezben karját törő Marc Marquez a MotoGP-szezon harmadik futamán sem fog tudni rajthoz állni – jelentette be a Honda, ezúttal már helyettest is megnevezve.

A címvédő kálváriája tovább folytatódik: Marquez a szezonnyitó jerezi futamon történt balesetben törte el jobb karját, majd operációját követően már a következő hétvégén megpróbált visszatérni, és részt is vett a szombati edzéseken, mielőtt karjának gyengülését érezve mégis visszalépett a második fordulótól. Most kiderült, nem egy, de még két hétvégényi regenerálódás sem lesz elég a spanyolnak a visszatéréshez, hiszen augusztus 3-án (a hírek szerint annak túlerőltetése miatt) újabb műtétet kellett elvégezni a sérült karján, most pedig csapata közölte, hogy ennek folyományaként az e hétvégi Cseh Nagydíjon sem fog tudni rajthoz állni.

EePvWBpXYAAUL3y



Az Andalúz Nagydíjra a Repsol Honda még nem volt köteles helyettest ültetni Marquez motorjára (mivel a futamhoz képest tíz napon belül történt a versenyző kidőlését okozó sérülés), most azonban már igen: a csapat így lehetőséget ad tesztversenyzőjének, Stefan Bradlnek. A 2011-es Moto2-es bajnok két éve tölti be ezt a szerepet a japánoknál, és ez idő alatt hat versenyen állhatott rajthoz a gyári csapattal – köztük éppen a tavalyi brnói futamon is, ahol 15. lett. A 30 éves német eddig egy dobogós hellyel rendelkezik a királykategóriából, amit még 2013-ban Laguna Secában szerzett, amikor másodikként futott be az LCR Hondán.

Bradllel és az újonc Alex Marquezzel a Repsol Honda a Cseh Nagydíjnak is aligha fog győzelmi kilátásokkal nekivágni, miközben Marc Marquez számára vészesen pereg az idő a végül minden bizonnyal csupán 14 futamból álló szezonban, ha címet akar védeni, hiszen a tabellát eddig maximális, 50 ponttal vezető Fabio Quartararo egy újabb hétvégén gyarapíthatja előnyét az egyelőre befejezett futam nélkül álló spanyolhoz képest. A Brnót követő két hétvégén Spielbergben versenyez majd a MotoGP.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: