DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Megsérült a titánlemez Marquez karjában, újra műteni kellett

Másodszor is meg kellett operálni a MotoGP címvédőjét, miután túlterhelés miatt megsérült a karjába helyezett titánlemez – ezzel az augusztusi futamokon való részvétele erősen kérdésessé vált.

Imádod a MotoGP-t, és nem szeretnél lemaradni egyetlen motoros hírünkről sem? Akkor csatlakozz a Formula MotoGP csoportunkhoz IDE KATTINTVA!

Marc Marquez a szezonnyitó Spanyol Nagydíjon bukott nagyot és szenvedett jobb felkartörést, amely után megműtötték a motorost. A repsolos ennek ellenére megkísérelte a rajthoz állást a második jerezi fordulón is, ám az időmérő elején végül a visszalépés mellett döntött.

marquez-repsol-jerez-1



Mostanáig úgy tűnt, a brnói visszatérésére jó esély lehet, hétfő este azonban csapata újabb közleményt adott ki, miszerint a spanyolt ismét meg kellett műteni. Méghozzá azért, mert a karjába helyezett titánlemez megsérült, így azt ki kellett cserélni egy újra.

„Marc Marquezt 13 napja operáltuk először, ma pedig visszatért a műtőterembe” – idézi a közlemény a beavatkozást végző Dr. Xavier Mirt. „Az első műtét sikeres volt, de amire nem számítottunk, hogy a lemez elégtelen volt. A felhalmozott igénybevétel révén megsérült a lemez, ezért ma kivettük a titánlemezt és egy új rögzítést raktunk a helyére. A motorosnak nem voltak fájdalmai ez idő alatt, végig követte az orvosi tanácsokat és azt, amit a testén érzett. Sajnos azonban a túlterhelés ezt a problémát okozta. Most várnunk kell 48 órát, hogy felmérjük a gyógyulási időt.”

A nyolcszoros világbajnok tehát 48 órán keresztül a barcelonai kórházban marad, s az újabb operáció révén erősen kérdésessé vált minimum a brnói részvétele, de arra is van esély, hogy egyik vagy akár mindkét spielbergi versenyt kénytelen lesz kihagyni, amely már szinte bizonyosan behozhatatlan hátrány lenne még az évadnyitón elképesztő tempót mutató Marquez számára is ebben a rövidített, mindössze 14 fordulós idényben – főleg úgy, hogy Fabio Quartararo már most 50 pontos előnyben van hozzá képest.

Bár Mir úgy fogalmazott, hogy a 27 éves versenyző követte az orvosi utasításokat, könnyen lehet, hogy Marquez végül arra fázik rá, hogy túlságosan hamar vissza akart térni a versenypályára. Egyfelől az Andalúz Nagydíjon szombati napján történt motorozása sem segíthetett, másfelől a minap az Instagramjára feltöltött videó alapján már igen komoly súlyokat is emelgetett a spanyol, ami lehet, hogy korai volt még a számára. Mindenesetre egyelőre a 48 órás várakozás biztos, utána dőlhet el, hogy Marquezt mikor láthatjuk ismét a MotoGP rajtrácsán.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Vamos dando pasitos para intentar llegar lo mejor posible a #CzechGP! We are working to try to arrive in the best possible conditions for the #CzechGP! #MM93 #Sunday #rehabilitacion #arm

Marc Márquez (@marcmarquez93) által megosztott bejegyzés,

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: