DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Elkelt a Petronas Yamaha egyik ülése

Ahogy arra számítani lehetett, a hangvillások szatellit alakulata szerződést hosszabbított Franco Morbidellivel, aki így a következő két szezonban is náluk húzza majd a gázt a MotoGP-ben.

Várható volt, hogy hétfőn bejelentést tesz a Petronas Yamaha, Razlan Razali csapatfőnök vasárnap ugyanis a Facebookon írta ki azt, hogy „A bejelentés, amelyre a rajongók várnak, holnap fog megtörténni”. A legtöbben persze alighanem azt várták, hogy végre eldől hivatalosan is, hogy Valentino Rossi náluk folytatja 2021-től, így kisebbfajta trollkodásnak is tekinthetjük, hogy végül nem a „Doktor” érkezéséről adtak ki közleményt – legalábbis egyelőre, nem kizárt, hogy még ma vagy a héten ez is megtörténik –, hanem Franco Morbidelli maradásáról.

morbidelli-dppi-1



A 2017-ben a Moto2-ben vb-címig jutó olasz egy év hondázás után került át tavaly a Yamaha új szatellit csapatához, és bár Fabio Quartararo elhomályosította őt istállón belül, így sem szerepelt rosszul. Razali a kezdetek óta – vagyis miután kiderült, hogy Quartararo 2021-ben fellép a gyári gárdához – hangsúlyozta, hogy Rossi esetleges szerződtetése ellenére is Morbidelli megtartása jelenti számukra a prioritást, így aligha meglepő, hogy két évre, azaz 2022 végéig írtak alá az olasszal.

„Nagyon örülök, hogy szerződést hosszabbíthatok a Petronas Yamaha Sepang Racing Teammel, hiszen remek szezont futottunk együtt tavaly” – nyilatkozta Morbidelli. „Úgy vélem, fontos számomra, hogy ugyanannál a csapatnál, motorral és környezetben folytathatom, mert úgy érzem, remek velük együtt dolgozni. Remek móka együtt dolgozni a Petronas SRT csapatával. Szeretnék köszönetet mondani nekik ezért a lehetőségért, mert megtiszteltetés náluk motorozni.”

„Keményen fogok dolgozni, hogy még többet nyújthassak számukra, és még jobb eredményeket érhessek el, mint az első évünkben. Már várom, hogy újra versenyezhessünk, hogy megmutathassuk a bennünk rejlő potenciált, és boldog vagyok, hogy ezt a későbbiekben is azzal a csapattal tehetem meg, akiket imádok” – jelentette ki a motoros, aki egyébként Rossi egyik tanítványa, így ha a kilencszeres világbajnok érkezését is megerősítik, mesterével alkothat egy csapatot 2021-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: