DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Motor

Stoner: Ha Rossi hamarabb visszavonult volna…

A „Doktor” korábbi nagy ellenfele szerint ugyan az olasz még képes lehet nagy eredményekre, de inkább csak a saját ázsióját rombolja. Az ausztrál beszélt arról is, le tudná-e győzni Marc Marquezt.

Valentino Rossi legutóbb a 2017-es holland futamon tudott győzni, sőt a tavalyi austini viadal óta dobogóra sem állhatott. A Yamaha 2021-re le is cserélte őt a gyári csapatnál Fabio Quartararóra, de minden jel arra mutat, hogy az olasz így is a MotoGP-ben marad, méghozzá a hangvillások szatellit alakulatánál, a Petronas SRT-nél. Pedig Rossi egykori ellenfele, Casey Stoner elmerengett azon, hogy vajon nem kellett-e volna már hamarabb szögre akasztani a bukósisakját a kilencszeres világbajnoknak:

stoner-rossi-motogp-dppi



„Úgy hiszem, ha egy kicsit korábban távozott volna a sportból, komoly örökséget hagyott volna maga után, amit persze még így is fog. Most viszont már nagyon is verhetőnek mutatja magát… Csalódáskeltő látni valakit, akit bárki leigazolt volna a csapatába és egy vagyont fizetett volna érte, most egy szatellit csapathoz lefokozni” – nyilatkozta a 2012 végén, mindössze 27 évesen visszavonult ausztrál a 2 Wheels Show-nak.

„Szerintem Valentinóban még mindig megvan a potenciál ahhoz, hogy elérjen néhány nagyszerű eredményt vagy akár néhány győzelmet is szerezzen a jövőben, ehhez nem férhet kétség. Nem veszíted el a tehetséget. Csak szomorú látni, hogy nem feltétlenül van harcban úgy a dobogóért, mint korábban.”

Az elmúlt években Marc Marquez vette át Rossi helyét a MotoGP egyeduralkodójaként, és mivel a spanyol épp Stoner ülését foglalta el 2013-ban a Repsol Hondánál, gyakran eljátszanak a gondolattal a szurkolók, hogy vajon mire mentek volna egymás ellen. A kétszeres vb-győztes így beszélt erről:

„Mindig felteszik nekem ezt a kérdést. Úgy gondolom-e, hogy le tudom győzni Marcot? Néhány versenyen igen. Megtette ezt Dovi, Jorge, Valentino és Dani is… ha mások le tudják győzni Marcot, akkor nyilván én is. Viszont egy teljes bajnokságot figyelembe véve Marc főleg az utóbbi években elképesztően kiegyensúlyozott lett, kiküszöbölte számos gyengeségét, így rettenetesen nehéz lenne őt legyőzni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: