DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Megerősítette a ducatis: távozik a csapattól

Jack Miller előléptetésével egyértelművé vált, hogy az Andrea Dovizioso, Danilo Petrucci duó egyik tagja nem maradhat 2021-re a gyári csapatnál – úgy tűnik, eldőlt, melyikük lesz az.

A Ducati múlt héten jelentette be, hogy 2021-ben Jack Miller lesz a gyári alakulat egyik motorosa, így nyilvánvalóvá vált, hogy vagy Andrea Doviziosónak, vagy Danilo Petruccinak távoznia kell. Noha korábban úgy hírlett, hogy előbbi olasszal az anyagi kérdések miatt megrekedtek a tárgyalások, most már úgy tűnik, hogy végül megállapodtak a háromszoros világbajnoki ezüstérmessel. Így viszont Petrucci számára nem marad hely, s a tavalyi mugellói futamgyőztes a TG Umbria olasz tévétársaságnak gyakorlatilag meg is erősítette a távozását:

petrucci-ducati-katar-teszt-1



„A Ducati úgy döntött, nem folytatjuk az együttműködésünket. Sajnálom ezt, de a célom, hogy a MotoGP-ben maradjak és itt versenyezzek. Még csak egy éve van annak, hogy futamot nyertem, szóval szeretnék újra győzni. Köszönöm nekik az élményt, és van még ez az évünk közösen, ahol együtt örülhetünk még.”

Bár hivatalos megerősítés erről még nem érkezett, Petrucci és a Ducati szakítása tehát borítékolható. Ha a MotoGP-ben akar maradni az olasz, az Aprilia lehet a fő opció számára: minden attól függ a noale-i gyártónál, hogy miként alakul Andrea Iannone fellebbezése a doppingeltiltása ügyében, mivel Aleix Espargaro néhány napja úgy fogalmazott, „közel járnak” ahhoz, hogy hosszabbítson a csapattal. Ha viszont Iannonét felmentik, Petrucci előtt ez az ajtó is bezárulhat, ebben az esetben pedig az a valószínű, hogy átnyergel a Superbike-világbajnokságra, ahol viszont ducatis színekben indulhat, méghozzá egykori pramacos kollégája, Scott Redding oldalán, leváltva Chaz Daviest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: