Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 16. vasárnap
Motor

Sebestyén Peti megdöntötte a Pannónia-ring pályacsúcsát

A Supersport-világbajnokság egyetlen magyar motorosa az OXXO Hungary Yamaha-Toth Team 600-as gépével javította meg a korábbi, 1000 köbcentis motorral elért rekordot egy teszten.

sebestyen-peti-pannoniaring-1Az OXXO Hungary Yamaha-Toth Team és pilótájuk azzal a céllal érkezett a Pannónia-ringre, hogy a vírus okozta nehéz helyzetet a lehető leghasznosabban töltsék el és megpróbáljanak minél több adatot gyűjteni a versenymotorról. A beállítások próbálgatása közben már érződött, hogy Peti egyre jobban ráérzett a számára még mindig új márka előnyeire, olyannyira, hogy megdöntötte a pálya abszolút rekordját. Ugyan az 1:53,59-es idő nem hivatalos – hiszen versenyen kívül motorozta –, óriási teljesítmény egy kisebb kategóriájú motorral az Andrea Meklau által tartott 1.53.667-es, 1000cc motorral futott köridőnél jobbat elérni.

sebestyen-peti-pannoniaring-2

A Pannónia-ring különlegessége, hogy ez az első magyar privát motoros pálya, melyre régebben a hétszeres F1-es világbajnok, Michael Schumacher is előszeretettel látogatott el motorozni. Korábban Sebestyén Petinek is volt szerencséje olyankor edzeni, amikor az autó-motorsport legnagyobb ikonja ment két keréken.

„Úgy érzem, hogy remek munkát végeztünk a csapattal a teszteken, amit ez a kitűnő köridő is mutat. Már egész jól összeszoktam a motorral, de ami a legfontosabb, hogy találtunk olyan beállítás-változtatásokat a motoron, amik nagyon jó iránynak tűnnek az előttünk álló szezonra. Nem állunk meg, sok feladat áll előttünk még, de végre azt érzem, hogy egy ilyen nehéz szituáció ellenére nem lemaradunk a vetélytársakhoz képest, hanem előnyre tudtunk szert tenni. Bár odébb vannak még a versenyek, sok apró cél lebeg előttünk, amit szeretnék még elérni ebben az időszakban, hogy a lehető legjobb formában álljunk oda a rajthoz legközelebb. Köszönöm szépen a csapatnak és a szponzoroknak a lehetőséget, hogy ilyen keményen dolgozhatok a céljaimért. Hálával tartozom a Pannónia-ring vezetőségének is, hogy biztosítják a helyszínt a tesztekhez, hiszen ilyen kiváló vonalvezetésű pálya remek a beállítások kipróbálásához. Őszinte leszek, rég volta ennyire boldog és elégedett!” – összegzett a magyar motoros.

sebestyen-peti-pannoniaring-3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?