DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

„Örülnék, ha Rossi 65 éves koráig versenyezne”

Gyerekként együtt örült a „Doktorral” a győzelmeinél, jövőre viszont már az ő helyét veszi át a Yamaha gyári csapatánál Fabio Quartararo, aki bízik benne, hogy nem gyűlölik meg emiatt az olaszok.

2021-ben már nem Valentino Rossi, hanem Fabio Quartararo lesz a Yamaha gyári alakulatának motorosa Maverick Vinales oldalán. A fiatal francia tavaly mutatkozott be a MotoGP-ben, és rögtön pole-pozíciókat és dobogós helyezéseket szerzett a Petronas SRT színeiben, ezzel érdemelte ki az előléptetést. Quartararo – aki egyébként gyerekkorában Rossi nagy rajongója volt – bízik benne, hogy ennek ellenére sem fogják meggyűlölni őt a kilencszeres világbajnok szurkolói:

rossi-motogp-teszt



„Gyerekként Rossi jelentette a motivációmat, hogy versenyző legyek” – mondta el a WithU által szervezett rajongói interjú során. „Boldoggá tett, ha ő győzött a MotoGP-ben: ha ő nyert, úgy éreztem, én is nyerek. Hogy őszinte legyek, fel sem fogtam, hogy vele versenyzem, jövőre pedig – erősen idézőjelesen – átveszem a helyét, a motorját! Remélem, több szeretetet, mint gyűlöletet fogok kapni az olasz szurkolóktól, ahogy azt is, hogy ő pedig a Petronasnál fog indulni. Ugyanis boldog lennék, ha Valentino 65 éves koráig versenyezne!”

Gyári távozása ellenére jó esély van rá, hogy Rossi maradni fog a MotoGP-ben, méghozzá épp Quartararo jelenlegi csapatánál, a Petronas Yamahánál, amellyel a sajtóhírek szerint megkezdődtek az egyeztetések. Ott egyébként saját tanítványa, Franco Morbidelli lehetne a „Doktor” társa, a fiatal olasz pedig izgatottan várja, hogy mestere oldalán bizonyíthasson:

„Remélem, szép jövő áll előttem, és ha ez Valentino mellett lenne, az még kúlabb lenne. Izgalmas lenne, ha tényleg csatlakozna. Így is sokat vagyunk együtt, de más lenne, ha egy bokszban is lennénk. Az erős barátságunk egy nagyszerű rivalizáláshoz vezetne a pályán. Amikor Vale van előttem, mindig még többet beleadok, hogy legyőzhessem. Ellene más ízt kap a csata.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: