DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Quartararo két órát várt Rossira egy fotóért

Kisgyerekként a „Doktor” nagy rajongója volt, ezért áldozott ennyi időt egy közös képre. A Petronas Yamaha franciája beszélt emellett a tavalyi eredményeiről és az idei célokról is.

Mint sok más fiatal motorversenyzőnek, Fabio Quartararónak is Valentino Rossi volt a gyerekkori példaképe. Ez olyannyira megmutatkozott a francián saját bevallása szerint, hogy egy ízben órákat várt kedvencére, csak hogy készíthessen vele egy közös képet.

quartararo-rossi-motogp-1



„Mindig is Valentino volt a kedvenc versenyzőm” – idézi Quartararo szavait a SpeedWeek.com. „Sosem fogom elfelejteni, amikor először látogattam ki egy nagydíjra, a 2006-os vagy 2007-es valenciai futamnak kellett lennie. Közel két órát vártam a hospitality előtt, hogy készíthessek vele egy képet. Most pedig már márkatársak vagyunk, teljesítettem az első közös MotoGP-évemet vele, és gyakran látom őt a pályán: erről álmodtam gyerekként. Tíz éve két órát vártam rá egy közös kép miatt, tavaly pedig a végsőkig harcoltunk egy bajnoki top 5-ös helyezésért. Nagyon különleges érzés volt.”

Az a bizonyos top 5-ös helyezés össze is jött a Petronas Yamaha motorosának, aki igencsak elégedett újoncéve második felével – még akkor is, ha a győzelem nem jött össze neki. Arra a kérdésre, hogy a rutin hiányzott-e ehhez, így felelt: „Silverstone-tól Valenciáig nagyon jó versenyeket futottunk. Silverstone-ban meglett volna a tempónk a győzelemhez, utána pedig majdnem mindig ott voltunk a dobogón vagy az első ötben – kivéve Ausztráliában a bukás miatt. De igen, véleményem szerint ez csupán tapasztalat kérdése. Rengeteg információt és adatot gyűjtöttünk Katartól Valenciáig egész szezonban. Tudom, hol kell még fejlődnöm, hogy az élre kerüljek.”

Quartararo végül beszélt a 2020-as célokról is kilátásokról is: „A katari teszt után az volt a célom, hogy az első futamtól kezdve ott legyek a dobogón és a győzelemért harcoljak. Láttuk, hogy nagyon gyorsak vagyunk a versenyszimuláció során. Az egész szezonra viszont nem tűztem ki célt, versenyről versenyre haladnék. Egyértelműen dobogóra akartam állni Katarban. Meglátjuk, de pillanatnyilag nagyon nehéz célokról beszélni, még azt sem tudjuk, melyik pályákra fogunk elutazni és hol fogunk kezdeni. De az egyértelmű, hogy jó eredményekért szeretnék harcba szállni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: