DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Petronas: Megkezdődtek a tárgyalások Rossival

A Yamaha szatellit csapatának főnöke szerint egyelőre jól alakulnak a dolgok, de a részleteket még tisztázni kell. Úgy tűnik, az is megvan, ki lehet a „Doktor” csapattársa jövőre.

Amióta a Yamaha bejelentette, hogy jövőre már Fabio Quartararo lesz Maverick Vinales társa a gyári istállónál, azóta tartanak a találgatások arról, hogy vajon Valentino Rossi visszavonul-e vagy átveszi a francia helyét a Petronas SRT-nél. Nemrég a „Doktor” úgy nyilatkozott, hogy nem valószínű, hogy a koronavírus-járvány által megcsonkított idényben szeretne befejezni illusztris pályafutását, most pedig maga Razlan Razali is elismerte, hogy megkezdődtek az egyeztetések a kilencszeres világbajnok szerződtetéséről:

rossi-morbidelli-2019-dppi



„Találkoztunk a Yamahával, már ismerjük az ajánlatukat” – nyilatkozta a Motorsport.com szaklapnak a Petronas SRT csapatvezetője. „Viszont most le kell ülnünk az összes érintettel, hogy elkezdjük kidolgozni a részleteket. Ezt eddig ugyanis még nem tettük meg. Eddig a technikai kérdéseket elemeztük. Nem szabad elfelejtenünk, hogy Valentintónak meg kell felelnie a szponzoroknak is. Ellensúlyoznunk kell az azzal járó kiadásokat, ha egy évre leigazoljuk, és megnézni, mit kapunk cserébe akár a pályán nyújtott teljesítmény vagy eredmények tekintetében. Egyértelmű, hogy megjelenés szempontjából előnyt és komoly értékelt jelent, ha Valentino velünk van. Pillanatnyilag minden jónak tűnik, de meg kell vizsgálnunk a részleteket.”

Razali az egyik fontos pontként említette azt, hogy hány csapattag érkezne még Rossival a gyári alakulattól. Elismerte, hogy általában a versenyzők viszik magukkal a mérnökeiket, de azt is leszögezte, hogy nem szívesen bontaná meg a Petronason belüli egységet miattuk, így vélhetően csak két-három fontosabb személy érkezne az olasszal együtt. A legtöbb esély az új főmérnök, David Munoz, valamint a hosszú évek óta Rossi mellett dolgozó Alex Briggs érkezésére van.

A szatellit gárda főnöke arról is beszélt, hogy ki lehet Rossi 2021-es társa. Bár sokan azt szeretnék látni, hogy a tesztversenyzőként a Yamahánál lévő Jorge Lorenzo visszatérjen, ezt azonban Razali kizárta, sőt fontosnak érzi, hogy megtartsák jelenlegi második motorosukat, Franco Morbidellit – aki nem mellesleg egyébként Rossi tanítványa. „Úgy vélem, fontos Franco megtartása a csapat stabilitása érdekében. Elképzelhető, hogy már az első verseny előtt aláírjuk a hosszabbítást” – fogalmazott a korábbi Moto2-es világbajnok kapcsán Razali.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: