DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Rossi: Folytatni szeretném, de verseny nélkül kell döntenem

Alaposan keresztülhúzta a „Doktor” számításait is a koronavírus-járvány miatti leállás, de az olasz szavai alapján nagyon valószínű, hogy még 2021-ben is a MotoGP-ben láthatjuk őt.

Az már hónapokkal ezelőtt kiderült, hogy Valentino Rossi nem marad a Yamaha gyári csapatánál 2020 után, mivel Maverick Vinales mellé Fabio Quartararót szerződtették. Ezzel azonban nem dőlt el az olasz sorsa, ugyanis még nem döntött a visszavonulás és a folytatás között. Ha utóbbi mellett dönt, akkor a Petronas SRT-nél maradhatna, ahol a hangvillások ugyanúgy gyári támogatással látnák el őt. Rossi eredeti terve az volt, hogy legkésőbb június végéig, az első néhány futamon mutatott forma alapján határoz, ez azonban a koronavírus-járvány miatt meghiúsult.

rossi-yamaha-katar-teszt-1



Lin Jarvis, a Yamaha csapatvezetője a minap úgy fogalmazott: sajnos nem tudják megvárni az első versenyeket Rossi döntésével – nem tudni, hogy erre reagálva vagy ettől függetlenül, de most maga a 41 éves motoros is hasonlóan fogalmazott, egyúttal kifejtette: vágyai szerint 2021-ben is folytatná (ahogy arra Jarvis is utalt), bár a végleges elhatározás még nem született meg. Minderről egy yamahás kérdezz-felelek során beszélt a „Doktor”:

„Nehéz helyzetben vagyok, mert mint mondtam, az elsődleges opcióm, hogy megpróbáljam folytatni. Megvan a kellő motivációm, és folytatni szeretném. Nagyon fontos, hogy felmérjük a versenyképességünket, mert főleg a tavalyi szezon második felében nagyon sokat szenvedtünk, és túl sokszor voltam lassú és kellett harcolnom a top 5-ön kívül. Az volt a fejemben, hogy lesz még egy évem a gyári csapattal, és időre volt szükségem, úgy öt-hat versenyre, hogy az új főmérnökömmel és a csapaton belüli változtatásokkal megnézzük, hogy erősek tudunk-e lenni.”

„A probléma az, hogy nincsenek futamaink! A vírus miatt nem tudunk versenyezni. Éppen ezért még a szezon kezdete előtt döntenem kell, mert az optimista várakozások szerint is csak az idény második felében tudunk versenyezni, vagyis augusztusban vagy szeptemberben remélhetőleg. De még ez előtt meg kell hoznom a döntésemet. Mindenesetre folytatni akarom, de futamok nélkül kell ezt eldöntenem. Nem lenne a legjobb így befejezni, mert lehet, hogy nem is lesz versenyünk 2020-ban. Szóval szerintem tisztább, ha futok még egy világbajnoki idényt és a következő év végén hagyom abba, szóval remélem, folytatom 2021-ben is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: