DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
Motor

Marquez befagyasztaná a versenyzői szerződéseket

Miért ne lehetne ugyanazt megtenni velük, mint a motorfejlesztésekkel? – tette fel a kérdést a MotoGP regnáló világbajnoka, főleg abban az esetben, ha egyetlen versenyt sem tudnának megtartani idén.

Korábban Razlan Razali, a Petronas SRT Yamaha csapatvezetője már tett arra utalást, hogy amennyiben a koronavírus-járvány miatt törölni kell a teljes 2020-as MotoGP-szezont, úgy szívesen megtartaná jövőre is Fabio Quartararót. A gyári yamahások már jelezték, hogy ők másképp látják a helyzetet, de Razali a napokban ismét rámutatott, hogy ha nem lesz egyetlen futam sem idén, akkor teljesen semmisnek kellene tekinteni a 2020-as évet.

marquez-repsol-katar-teszt-2020



Hasonló álláspontra helyezkedett most Marc Marquez is, akinek ugyan nem kell aggódnia az ülése miatt, hiszen már 2024-ig aláírt a Hondával, de a nyolcszoros vb-győztes is egyetért abban, hogy be kellene fagyasztani az idei évre érvényes szerződéseket:

„Nehéz a helyzet. Ami engem illet, én már további négy évre hosszabbítottam a Hondával. De tény, hogy rengeteg versenyző még nem írt alá szerződést, beleértve a testvéremet, Alexet is, akik mind meg akarják mutatni, hogy megérdemlik a helyet a MotoGP-ben, vagy épp a Moto2-ben és a Moto3-ban” – idézi a címvédő spanyol szavait a Marca. „Lehet, hogy a csapatoknak kicsit nyitottabban kellene állniuk ehhez, hiszen az egyik dolog, ami már megtörtént, hogy befagyasztották a motorfejlesztéseket 2020-ra és 2021-re. Szerintem ez bölcs lépés, mivel a csapatok költségvetését is érinteni fogja a vírus. Miért ne csinálhatnánk valami hasonlót a versenyzői szerződésekkel? Fagyasszuk be őket, mintha ez az év meg sem történt volna. De ezt nem én irányítom, és nyugodt is vagyok, hiszen én már aláírtam. De így is versenyezni akarok, mert ott lehet megmutatni a valós értékedet és képességeidet.”

Ha már a testvér szóba került: a tervek szerint idén a repsolos csapattársaként debütáló Alex Marquez úgy fogalmazott, szeretné a versenyeken kiérdemelni a szerződéshosszabbítást, nem pedig futamok nélkül, és akár még abban is benne lenne, hogy szilveszter estéjén is versenyeznek, csak ne maradjon el a teljes évad.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: