DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Vinalesnek hiányozni fog a csapatból Rossi

Bár Quartararóval is jó viszonyt ápol és az ő érkezését is erősítésként éli meg, mégis sajnálja, hogy 2021-ben már nem az olasz lesz a csapattársa, akitől saját bevallása szerint is sokat tanult.

Maverick Vinales 2017-hez érkezett meg a Yamaha gyári alakulatához, ahol Valentino Rossi a csapattársa. Ez viszont már csak idén lesz így, 2021-re ugyanis Fabio Quartararót igazolta a japán gyár, míg az olasz sorsa egyelőre kérdéses: elképzelhető, hogy visszavonul, ha viszont marad, akkor vélhetően a hangvillások szatellit alakulatánál, a Petronas SRT-nél fog kikötni, épp a helyére érkező francia motorján. Vinales mindenesetre egyszerre örül és szomorkodik a csere miatt:

yamaha-rossi-vinales-1



„Jó a kapcsolatom Fabióval, amióta megérkezett a Yamahához” – mondta el a spanyol a Skynak nyilatkozva. „Nagyon gyors egy körön, ki tudja aknázni az M1-es teljes potenciálját. Viszont ha a gyári csapatnál szerepelsz, akkor minden más. Minden versenyen újdonságokat kell kipróbálni. Örülök az érkezésének, ugyanakkor sajnálom is, mert mindig nagyszerű egy csapatban lenni Valentinóval.”

„Rossi volt a példaképem gyerekkorom óta. 3 vagy 4 éves voltam, amikor láttam őt versenyezni a 250 köbcentisek között. Extra motivációt ad, hogy vele együtt lehetek pályán. Remélem, Valentino folytatni fogja a Yamahán belül, fontos lenne.”

Vinales azt is kiemelte, mit köszönhet a kilencszeres világbajnoknak: „Sok dolgot tanultam tőle a jó és a nehezebb időszakok során is. Ami a leginkább megmaradt a fejemben, hogy Valentino folyamatosan mosolyog, még akkor is, ha nem ér el jó eredményt, és csak a hetedik vagy nyolcadik helyen végez. Ez az, amit igazán megtanultam tőle.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: