DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
Motor

Rossi: Én vagyok-e a legjobb? Az egyik igen!

A kilencszeres világbajnok nem nevezné magát a MotoGP-történet legnagyobbjának, de mindenképp az élmezőnybe sorolja magát. Emellett beszélt a karanténról és egy esetleges múzeumról is.

Valentino Rossi a koronavírus-járvány által egyik leginkább sújtott Olaszországban él, így már hetek óta karanténban van. Ez sem akadályozza meg azonban abban, hogy különböző médiumokon keresztül hírt adjon magáról: nemrég például a korábbi labdarúgó, Christian Vieri Instagram-live-jában beszélt többek között arról, milyen az élet a lezárt területen belül – szavait az AS.com szaklap idézi:

rossi-yamaha-teszt-2020



„Minden nap ugyanolyannak érződik, bár úgy tűnik, javulni kezdett a helyzet. Reméljük, rövidesen már lehet majd néhány dolgot csinálni: elmenni egyet autózni vagy motorozni, esetleg átmenni üdvözölni néhány barátot. Rendkívül nehéz helyzetben vagyunk, amilyenre soha sem számítottunk. Minden nap próbálok edzeni egy kis teremben, hogy formában maradjak. Filmeket és sorozatok nézek, szimulátoron játszom… És szakállat is növesztek, amelyet a karantén végéig meghagyok!”

Amikor Vieri felvetette, hogy Rossi ugyanúgy sportága valaha volt legjobbja, mint „Lionel Messi vagy Roger Federer”, és már több mint húsz éve ül a sportág trónján, a kilencszeres világbajnok azért igyekezett tompítani ezt a kijelentést: „Nem tudom, hogy én vagyok-e a történelem legjobbja. Mondjuk úgy, hogy az egyik legjobb.”

A 41 éves motoros ismét elmondta: szeretné megvárni az első futamokat – ezzel kapcsolatban egyébként a legfrissebb pletykák szerint a legvalószínűbb forgatókönyv egy augusztusi brnói kezdés lehet – a jövőjét illető döntéssel kapcsolatban. Viszont a „Doktor” már gondolkodik azon, hogy esetleg múzeumot nyisson a szülővárosában: „Dolgozunk az ötleten, hogy összegyűjtsük a pályafutásom legjobb emléktárgyait. Tavullia egy igazi zarándokhely, nagyon sok rajongó eljön oda, ezért jó lenne egy múzeumot nyitni. Színvonalasra akarjuk megcsinálni, így idő kell még, de tetszik az elképzelés.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: