DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Rins további két évig a Suzukinál marad

A fiatal spanyol motoros és csapatfőnöke egy Instagram-videóban jelentette be, hogy 2022 végéig együtt folytatják – vélhetően csak idő kérdése, hogy ugyanez megtörténjen a csapattárs esetén is.

A kirakós újabb eleme került a helyére a MotoGP 2021-es mezőnyét illetően: azok után, hogy a Yamaha gyári alakulata már hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy jövőre a Maverick Vinales, Fabio Quartararo párossal fognak nekivágni a szezonnak, míg a Repsol Honda további négy évre (!) aláírt Marc Marquezzel, most a Suzuki közölte, hogy megállapodtak Alex Rinsszel, aki így még két évig biztosan a „kékek” színeiben fog versenyezni.

rins-suzuki



A bejelentés – amelyet Rins egyébként egy csapatfőnökével, Davide Brivióval közös Instagram-videóban tett meg, amelyből az is kiderült, hogy a spanyol motoros megszabadult a hajkoronájától – nem volt váratlan, hiszen a Suzukinál hosszú ideje hangsúlyozták, hogy mind Rinsszel, mind a csapattárs Joan Mirrel szeretnének hosszabbítani, s igazából csak formaság a szerződés aláírása. Ez most Rins esetén meg is történt, Mirt ugyanakkor egyelőre nem jelentették be.

„A Suzukival szerettem volna folytatni, és végül ez így is történt” – mondta el a tavaly két futamgyőzelemig jutó Rins. „Hiszem, hogy a projektben megvan a potenciál, hogy egy győztes projektté váljon, mivel győzni szeretnék. Ez a tökéletes hely számomra, és mindannyian keményen dolgozunk, hogy nagy eredményeket érjünk el. Mindig is hittem a csapatban, ezért könnyű volt az alapokban megállapodni, aztán már csak a részleteket dolgoztuk ki.”

A Suzuki mostani bejelentésével kapcsolatban két megjegyzés. Ez egyfelől egy újabb jel arra, hogy akár lesz 2020-as szezon, akár nem, nem az idén érvényes kontraktusok alapján fog felállni a mezőny, bármennyire is szeretné ezt a Quartararót megtartani igyekvő Petronas Yamaha. Másfelől ezzel tovább szűkültek a Ducati lehetőségei, a bolognaiak ugyanis a pletykák szerint Vinales, Quartararo és a vélhetően Rinshez hasonlóan a Suzukinál maradó Mir iránt is érdeklődtek – igaz, nemrég ők úgy fogalmaztak, hogy biztosan házon belülről kerülnek ki a 2021-es versenyzőik is, elvégre az Andrea Dovizioso, Danilo Petrucci, Jack Miller, Francesco Bagnaia, Johann Zarco (és esetlegesen Tito Rabat) felállás is bőven kínál választási lehetőségeket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: