DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Ducati: Marquezéknek kedvez leginkább a csúszás

A bolognai gyártó vezetője, Gigi Dall’Igna szerint a koronavírus-járvány miatti halasztásnak köszönhetően felépülhet a spanyol válla, és a Honda is megoldhatja a teszteken látott problémáit.

A koronavírus-járvány miatt az első négy futamot törölték vagy elhalasztották a MotoGP-ben, így leghamarabb a május első hétvégéjére tervezett Spanyol Nagydíjon csaphatnak össze a királykategória szereplői – már amennyiben nem kell lefújni azt a versenyt is a továbbra is egyre jobban eszkalálódó helyzet miatt. Mindenesetre a csúszásnak is nyilvánvalóan vannak haszonélvezői: egyfelől a teszteken problémákba ütköző gyártók, másfelől az esetleges sérültek is örülhetnek a későbbi kezdésnek.

marquez-repsol-katar-teszt



Érdekesség, hogy a Repsol Honda igazából mindkét kategóriába beletartozik, hiszen a 2020-as RC213V-vel voltak jócskán gondok, főleg a vezethetőségét illetően, emellett pedig Marc Marquez decemberben műtött válla sem gyógyult meg teljesen a tesztekre (igaz, rajta kívül Takaaki Nakagami is hasonló cipőben járt, míg Maverick Vinales pedig a múlt héten sérült meg edzés közben). Nem véletlen, hogy Gigi Dall’Igna, a Ducati Corse általános igazgatója is kiemelte a nyolcszoros világbajnokot, amikor arról kérdezték, ki járhat jól a csúszással:

„Úgy vélem, Marqueznek előnye lesz ebből, mivel fizikailag rá várt még a leghosszabb rehabilitáció” – nyilatkozta a Sky Italiának adott interjúja során a bolognaiak vezetője. „Azzal, hogy további hónapokat nyert a felkészüléssel, jobban készen fog állni. A kényszerszünet révén pedig több olyan gyártó is fellélegezhet, amelynek problémái voltak a teljesítmény vagy a megbízhatóság terén, hiszen van még idő beavatkozni. Nyilván a Hondára utalok, de ott van az Aprilia is, akik sokat javítottak a motorjukon, de gondjaik voltak még a megbízhatósággal, így viszont ezen a téren is előreléphetnek.”

Dall’Igna emellett abban is biztos, hogy a törölt katari versenyen idén is jól szerepelt volna a Ducati, amely Andrea Dovizioso révén az előző két idényben megnyerte a szezonnyitót: „Az utolsó néhány teszt után magabiztos voltam. Dovizioso remekül ment Petruccival együtt a versenyszimulációk során használt gumin. A vége felé már romlottak a köridők, de meggyőződésem, hogy Andrea jól teljesíthetett volna, ahogy az előző két évben tette. Danilón is láttam a javulást Sepanghoz képest. Jó lett volna a katari futam, mert ő is jól szerepelt volna.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: