DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Trükkös, de érdekes lenne a Rossi-Lorenzo páros

A találgatások szerint az olasz veterán és a visszavonult spanyol is kiköthetne jövőre a hangvillások szatellit alakulatánál, de Razlan Razali szerint még korai ezekről beszélni.

A Yamaha gyári csapata néhány hete bejelentette, hogy jövőre a Maverick Vinales, Fabio Quartararo duóval fog szerepelni a MotoGP-ben. Ezzel eldőlt, hogy a Petronas SRT elveszíti a tavaly parádés debütálást produkáló franciát, viszont cserébe megkaphatja Valentino Rossit, aki még nem döntött arról, hogy visszavonul-e az év végén vagy folytatja – de ha utóbbi, akkor egyértelműen a japán gyártó szatellit alakulata lenne a fő opció számára.

rossi-lorenzo-paros



Mindemellett sokan azt sem tartják kizártnak, hogy a tesztmotorosnak igazolt Jorge Lorenzo is kedvet kaphat a visszatéréshez, ha jól fogja érezni magát a Yamahán, és nyilván a spanyol számára is a Petronas jöhetne számításba. Így még az sem kizárt, hogy ott állhatna újra össze a Rossi-Lorenzo páros, amely hét idényen keresztül versenyzett már együtt – Razlan Razali, a Sepang Racing Team első embere így nyilatkozott erről a lehetőségről:

„Trükkös, de egyúttal érdekes is lenne” – idézi szavait a Crash.net szakoldal. „Persze még egy métert sem tettünk meg 2020-ban, szóval még nem tartunk ott. Van még addig néhány teszt és futam, amíg valamelyikük is felbukkanhat. Egyelőre még nem gondolkodunk ezen, de érdekes lehetőség, és amikor eljön az idő, leülünk és beszélni fogunk róla.”

Persze nemcsak a két klasszist kell számításba vennie a Petronasnak, hiszen ott van még Franco Morbidelli is – és akkor még azokról a fiatal tehetségekről nem is beszéltünk, akik szívesen mutatkoznának be náluk a MotoGP-ben, hiszen a Yamaha áll a legversenyzőbarátabb motor hírében. „Természetesen van néhány fiatal motoros, akit szemmel tartunk 2021-et illetően, és azokat, akik idén jól teljesítenek, nyilván fontolóra vesszük 2021-ben” – fogalmazott Razali.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: