DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Motor

Marquez újra motoron, de nem lesz százszázalékos a tesztre

Először motorozott vállműtétje óta a nyolcszoros világbajnok, aki úgy érzi, bár javult az állapota, nem fog teljesen felépülni az egy hét múlva esedékes kollektív tesztre.

Marc Marquez még a tavalyi Malajziai Nagydíj időmérőjén szenvedett részleges ficamot a jobb vállában, amely miatt végül a szezonzárót követően meg is kellett műteni. Zsinórban ez volt a második holtidénye, amely ráment egy vállműtétből való felépülésre (tavaly a bal vállát kellett operálni), s bár eleinte azt gondolták, a mostani beavatkozás után könnyebb lesz a rehabilitáció, a spanyol elismerte, hogy nem halad úgy a gyógyulása, ahogy azt várták.

marquez-motororn-2020



Mindenesetre a nyolcszoros világbajnok a minap először ült újra motorra a műtét óta: a tarragoni gokartpályán körözött egy Honda NSF250 Moto3-as géppel, amely után a következőket írta a Twitter-oldalán: „Két hónapos kihagyás után tegnap ismét motorra ültem, hogy megnézzem, milyen állapotban van a vállam. Nem éreztem a legjobbnak a helyzetet, de örülök, mert fontos lépéseket teszünk előre!”

A Repsol Honda versenyzője néhány napja egy spanyol díjátadó gálán is elmondta, hogy nem fog teljesen felépülni a február 7-én kezdődő sepangi tesztre: „A mostani rehabilitáció kicsit lassabban halad, de dolgozunk, hogy időben felépüljek. Nem leszek százszázalékos a malajziai tesztre, csak olyan 60-70 százalékos, de a végső cél, hogy megpróbáljunk a katari futamra teljesen felépülni. Ez sem biztos még, de haladunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: