DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Lassan halad Marquez gyógyulása

Hiába gondolták azt, hogy a mostani vállműtétből könnyebben felépül majd, mint a tavalyiból, a MotoGP regnáló világbajnoka elismerte: lassabban halad a gyógyulása, mint azt remélték.

Marc Marquez az előző idényt követően zsinórban második évben esett át vállműtéten: míg 2018 végén a bal, ezúttal a jobb vállát operálták meg. Előzetesen arra számított a spanyol, hogy ezúttal sokkal könnyebben megy majd a rehabilitáció, mint tavaly, amikor például a sepangi teszten még nem is tudott teljes értékű munkát végezni, a Katalán Sportgálán nyilatkozva viszont elmondta, hogy nem ez a helyzet:

„Szeretném, ha jobban haladna a rehabilitáció, mert nehezebben megy, mint arra számítottunk. Tavaly a bal vállamat műtötték, de az az operáció más volt: most ez egyszerűbbnek tűnt, de nem az. Remélem, sikerül újra formába jönnöm, és részt vennem az első teszten Malajziában” – idézi a Crash.net Marquezt, aki egyébként a közösségi oldalaira feltöltött fotók tanúsága szerint ma épp gokartozással „tesztelte” a válla állapotát.

marc-marquez-rehab-2020



A nyolcszoros világbajnok a sepangi teszt előtt még részt vesz a Repsol Honda jakartai csapatbemutatóján február 4-én, amelyen öccsét, Alex Marquezt először láthatja majd a nagyérdemű MotoGP-s versenyzőként. A címvédő így nyilatkozott kettejük összedolgozásáról: „El tudom látni a megfelelő tanácsokkal, de tudjuk, hogyan válasszuk el a családi életünket a profi sportolói létünktől. El is kell választanunk ezt a kettőt, mindenki a maga módján fog dolgozni és a maga érdekeit nézi, még ha otthon segítünk is egymásnak elérni a céljainkat.”

Visszatérve Marquez vállműtétjére: nem ő az egyetlen a MotoGP mezőnyében, aki versenyt fut az idővel, hogy felépüljön egy operáció a malajziai gyakorlásra. Takaaki Nakagami az utolsó futamokat ki is hagyta tavaly ennek érdekében, de rajta kívül Miguel Oliveirát és néhány hete Iker Lecuonát is megműtötték.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: