DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Marquez Alex sikeréről: Ő nem valakinek az öccse, hanem kétszeres vb

A nyolcszoros vb-győztes szerint testvérének nehéz megbirkóznia azzal, hogy folyton hozzá hasonlítják, de a repsolos úgy véli, a sepangi futamon igazi bajnokhoz méltó versenyzést mutatott be a fiatalabb spanyol.

Alex Marquez második helyen futott be a Moto2-esek Malajziai Nagydíján, ezzel pedig egy fordulóval a vége előtt bebiztosította a világbajnoki címet. Mivel bátyja, Marc már hetekkel korábban behúzta a nyolcadik elsőségét, 2014 után ismét megtörtént, hogy a két testvér ugyanabban az évben ért a csúcsra egy-egy vb-kategóriában (Alex akkor a Moto3-ban győzte le Jack Millert). A MotoGP-ben domináló Marquez szerint öccsére extra teher nehezedik miatta, de újabb vb-címével már nem csak hozzá hasonlítva kell az ifjabb spanyolra tekinteni:

32698_w666px_26962b7c40d221c6baf954d74c1b37f1



„Rendkívül büszke vagyok a testvéremre, hiszen nagyon nehéz Marc Marquez öccsének lenni. Elképesztő nyomás volt rajta, és nem is kezdett túl jól a Moto2-ben, de a csapata bízott benne, és végül célba is ért, de nem egyszerű valaki öccsének lenni” – magyarázta a 26 éves motoros, akinek szavait a Crash.net idézi, s aki azt is elárulta, milyen tanácsot adott testvérének a mindent eldöntő sepangi viadal előtt:

„Hogy őszinte legyek, a közösségi média egyszerre lehet jó és rossz is. Mondtam neki, hogy ne nézze a közösségi médiát, csak húzza a gázt és higgyen magában. Mondtam neki, hogy ugyanaz az ember, aki annak idején megnyerte a Moto3-as világbajnokságot, és aki négy futamot nyert zsinórban. Ma igazi bajnokhoz méltó versenyt futott. Ő nem valakinek a testvére, hanem Alex Marquez, kétszeres világbajnok.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: