DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
Motor

Lorenzo készen áll a visszatérésre

Négy verseny kihagyása után ül ismét motorra az Assenben megsérülő spanyol, aki reméli, hogy javítani tudnak a korábbi eredményeiken a csapattal. A suzukis Mir viszont Silverstone-ban sem indul.

Jorge Lorenzo még a Holland TT szabadedzésén szenvedett csigolyasérülést, amely miatt sem Assenben, sem a Sachsenringen, valamint a nyári szünetet követő első két futamon sem tudott rajthoz állni. Most azonban úgy tűnik, elérkezett az idő a visszatérésre, Silverstone-ban ugyanis újra ott lesz a Repsol Honda garázsában a spanyol. Az ötszörös világbajnok háromszor is nyert a brit pályán a MotoGP-ben – 2013-ban épp mostani csapattársát, Marc Marquezt győzte le nagy csatában –, tavaly pedig a pole-ból indulhatott volna a Ducatival, ha nem törlik a futamokat az eső és a rossz vízelvezetés miatt.

lorenzo-repsol-2



„Nagyon jó érzés visszatérni a Repsol Honda csapatához, hosszú idő telt el Assen óta” – nyilatkozta csapata előzetes közleményében Lorenzo. „Szerettem volna hamarabb visszatérni, de a sérülés természetéből adódóan ki kellett várnom a megfelelő időt. Miközben távol voltam a pályától, keményen dolgoztam, hogy a lehető legjobban felkészülhessek Silverstone-ra, de tudom, hogy némi időbe fog telni, mire újra felveszem a tempót. Elégedett vagyok és készen állok, hogy visszatérjek a csapathoz, hogy tovább fejlődhessünk és elérhessük azokat az eredményeket, amelyre tudjuk, hogy képesek vagyunk.”

Mindeközben Joan Mir, aki a Cseh Nagydíjat követő brnói teszt utolsó órájában bukott nagyot és szenvedett tüdőzúzódást, még Silverstone-ban sem engedik rajthoz állni. A fiatal motorost napokig kórházban tartották, majd egy ideje már otthon folytatta a rehabilitációt. Hétfőn újabb vizsgálatokon esett át, s bár ezek alapvetően biztató eredménnyel zárultak, Dr. Angel Charte a versenyző tüdejében talált sérülésmaradványok miatt biztonsági szempontból azt javasolta a suzukisnak, hogy hagyja ki a brit fordulót is. Spielberggel ellentétben viszont immár helyettesítik Mirt, méghozzá természetesen a tesztmotoros Sylvain Guintolival.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: