DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Motor

Marquez szoros versenyt vár Mugellóban

Önbizalommal teli várják a Repsol Honda versenyzői a soron következő Olasz Nagydíjat. Marc Marquez kiélezett futamra számít, és kedveli a mugellói pályát annak ellenére, hogy itt mindössze egyszer, 2014-ben tudott nyerni, amióta a királykategóriában versenyez. Jorge Lorenzo viszont kifejezetten otthon érzi magát az olasz aszfaltcsíkon, ahol már hat győzelemmel rendelkezik.

Az olaszországi helyszín nem Marc Marquez sikereiről szólt az utóbbi években. Egyetlen győzelmét leszámítva csak egyszer állhatott dobogóra a királykategóriában, még 2016-ban. Tavaly pontot sem szerzett, míg két kieséssel is rendelkezik a címvédő a technikás olasz aszfaltcsíkról.

31453_w666px_3648f9e24ad3504ea567cfe520df8de5



Idén nagyobbak lehetnek az elvárásai a spanyol alakulatnak vele szemben, hiszen az idei Honda-motor egyértelmű fejlődést mutatott az utóbbi évekhez képest, ami képes lehet felvenni a versenyt motorerőben az itt mindig gyors Ducatikkal szemben. Marquez formája is bizakodásra adhat okot a Repsol Honda szurkolóinak, aki már három domináns győzelmet tudhat magáénak az idei szezonban. Ha a hétszeres világbajnok át tudja menteni remek formáját erre a pályára is, az minden bizonnyal nem vetne jó fényt az olasz csapat szezonjának hátralevő részére, és gyakorlatilag már csak a csodában bízhatna a bolognai alakulat a spanyol befogását illetően.

Marquez a következőket nyilatkozta a hétvégi futamot illetően: „A Le Mans-i verseny után legelőször is abban bízok, hogy kedvező időjárás fogad bennünket Mugellóban! Kedvelem a pályát, még ha a múltban nem is mindig sikerült elérnünk itt a legjobb pozíciókat. Ha jól dolgozunk péntektől kezdve, ahogyan a korábbi hétvégéken tettük, magabiztos lehetek azt illetően, hogy jó versenyünk lesz. A riválisaink mindig nagyon erősek, és közel vannak ezen a pályán, remek móka lehet a futam vasárnap!” – olvasható a Repsol Honda sajtóközleményében.

A Repsol Honda másik spanyol versenyzője, Jorge Lorenzo is magabiztosan vág neki az olasz hétvégének, hiszen igazi Mugello-specialistának mondhatja magát. Ötször nyert a Yamahával, valamint a Ducatival is itt szerezte az első győzelmét. A Hondánál az első szezonját futó ötszörös világbajnok viszont továbbra sem találja az összhangot a motorral. Az idei öt futam egyikén sem ért el top 10-es eredményt, így céljai vélhetően kisebbek csapattársáénál. Azonban a francia hétvége bizakodásra adott neki okot:

„Előreléptünk a motor beállításait tekintve Le Mans-ban és sokkal közelebb tudtunk lenni az élmezőnyhöz. Le Mans-hoz hasonlóan a múltban sok sikeres versenyem volt Mugellóban, szóval remélhetőleg tovább tudjuk csökkenteni hátrányunkat a mezőny elejéhez képest. Folyamatosan keményen dolgozik a csapat, biztos vagyok benne, hogy hamarosan képes leszek olyan eredményt elérni, amellyel megköszönhetem ezt nekik” – mondta Lorenzo, akinél az aktív versenyzők közül csak Valentino Rossi sikeresebb Mugellóban hét győzelemmel.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: