DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Rossit is megpróbálta elcsábítani Misanóba a DTM

A Német Túraautó-bajnokságot vezető Gerhard Berger elismerte: arról álmodott, hogy az Audival vendégszereplő Andrea Dovizioso mellett a „Doktor” is rajthoz álljon júniusban.

Néhány hete az Audi bejelentette, hogy Andrea Dovizioso rajthoz áll a DTM misanói állomásán, nem kis részben annak köszönhetően, hogy a motorost foglalkoztató Ducati is a német márkához tartozik. A Motorsport.com viszont úgy tudja, nem csak Dovizioso lett volna az egyetlen MotoGP-s sztár, akit igyekeztek megszerezni az olaszországi hétvégére: állítólag az autóversenyek iránt érdeklődő Valentino Rossit is megpróbálták elcsábítani.

rossi-dtm-csabitas-2019



Ezt Gerhard Berger, a jelenleg a DTM első embereként tevékenykedő korábbi F1-es futamgyőztes mindezt meg is erősítette: „Hogy őszinte legyek, igen, volt megkeresés. Az volt az álmom, hogy Valentino BMW-vel, Dovizioso pedig Audival álljon rajthoz. Ennek a fele valósággá is vált most – de közeledik a jövő év…” – tette hozzá nevetve az osztrák. A próbálkozásnak egyébként az az oka, hogy a DTM egyelőre külföldön nem igazán vonz sok nézőt: „Olaszországban ha nem MotoGP-ről vagy a Ferrariról van szó, akkor nehéz kicsábítani a közönséget” – fogalmazott Berger.

A BMW részéről nem erősítették meg, hogy valóban lett volna megkeresés Rossi irányába, viszont a bajoroktól nem áll távol nagy nevek vendégszerepeltetése: tavaly ugyancsak Misanóban például a mindkét lábát egy 2001-es lausitzringi balesetben elveszítő Alessandro Zanardi ült be az egyik autójukba.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: