DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Túraautó

Dovizioso rajthoz áll a DTM misanói futamain

Belekóstol az autóversenyzésbe a kétszeres vb-ezüstérmes MotoGP-s Andrea Dovizioso: június második hétvégén egy Audi RS 5 volánjánál tűnik fel a DTM olaszországi fordulóján.

Megszokott, hogy a motorversenyzők érdeklődnek az autóversenyzés iránt is: Valentino Rossi a múlt évtizedben többször is tesztelt Ferrarit, sőt a Formula-1-be való átigazolása is felmerült, míg az utóbbi években Jorge Lorenzo, Marc Marquez és Dani Pedrosa is vezethetett F1-es autót. Olyanra azonban nagyon régóta nem került sor, amire Andrea Dovizioso készül: az Audi Sport bejelentése értelmében ugyanis a Ducati olasz motorosa rajthoz áll a Német Túraautó-bajnokság, azaz a DTM idei misanói hétvégéjén. Erre június 7-től 9-ig, azaz a mugellói és a barcelonai MotoGP-fordulók között kerül sor, Dovizioso pedig természetesen egy Audi RS 5 DTM-et fog vezetni – elvégre a Ducati is a német márka tulajdonában áll –: a MotoGP-s sztár Pietro Fittipaldi helyét veszi át a WRT Team Audi Sport színeiben.

divu-dtm-proba-2019-02



Az idén is vb-esélyesnek számító motoros, aki kedden az Audi Neuberg an der Donauban fekvő központjában próbálhatta ki az autót, de május 22-23-án Misanóban is tesztelhet, így kommentálta a bejelentést: „Imádom az autókat, és szerencsésnek érzem magam, hogy egy Audi RS 5 DTM-mel versenyezhetek. Nehéz időt találni a felkészülésre a MotoGP-szezon közben, de már alig várom, hogy ilyen magasszintű sorozatban versenyezhessek, mint a DTM. Az autó lenyűgöző, de teljesen más kihívást jelent, mint a Desmosedici GP, ezért fel kell készülnöm, szóval igyekeztem a lehető legtöbb kört megtenni szimulátorban, mielőtt először beültem a volán mögé. Misano különleges pálya minden olasz versenyző számára, tavaly pedig hihetetlen győzelmet szereztem ott, szóval nagyon izgatott vagyok és hálás a lehetőségért.”

divu-dtm-proba-2019-03

Dieter Gass, az Audi motorsportfőnöke is lelkes Dovizioso vendégszereplése kapcsán: „Örülök, hogy Andrea Dovizioso személyében sikerült egy igazi szupersztárt megszereznünk vendégindulónak a DTM-be. A MotoGP-versenyzők igazi hősök Olaszországban. Andrea Misano környékéről származik, tavaly megnyerte ott a MotoGP-futamot, és rengeteg nézőt fog kivonzani. Már most izgatottan várjuk, hogyan fog szerepelni a DTM-es bemutatkozásakor. Az, hogy időt szán erre két MotoGP-nagydíj között, fantasztikus és nem lehetett készpénznek venni. Különösen köszönöm a Ducati vezérigazgatójának, Claudio Domenicalinak és Luigi Dall’Ignának, a Ducati Corse általános igazgatójának, akik beleegyeztek az indulásába. Óriási dolog ez a DTM-nek és összességében a motorsportnak.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: