DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Rossi és Vinales is dobogóra állna Austinban

Mindkét yamahás bizakodva várja az Amerikai Nagydíj hétvégéjét: a „Doktor” Termas után ismét szeretne az első háromba férkőzni, míg a spanyol nem akar további pontokat veszíteni a bajnokságban.

Felemásan indult a Monster Energy Yamaha 2019-es idénye: míg Valentino Rossi a katari ötödik helye után Argentínában már második lett, megszakítva több mint fél éve tartó pódiummentes sorozatát, addig Maverick Vinales az edzéseken mutatott remeklése után rendre visszaesett a versenyeken, Termasban ráadásul az utolsó körben még Franco Morbidelli is megtorpedózta. Austinba viszont annak ellenére bizakodva érkeznek mindketten, hogy az egyértelműen Marc Marquez vadászterülete – viszont a spanyol mellett még van két kiadó hely a dobogón, ezekre csapnának le Rossiék:

rossi austin elozetes 2019



„Érzelmes pillanat volt, hogy Argentínában újra dobogóra állhattam, miután oly hosszan vártam erre én, a csapat és a rajongók is. Most viszont már a következő nagydíjra kell koncentrálnunk. Tudjuk, hogy Austin trükkös pálya, talán ez a szezon legnehezebb és legtechnikásabb helyszíne, de az előző években nem szerepeltem itt rosszul. Jól éreztem magam az utóbbi esztendők során, és bár tavaly nem állhattam dobogóra, de 2017-ben igen. Szóval ugyanazt kell csinálnunk, mint akkor: jól dolgozni és motorozni, helyes irányba elindulni, aztán meglátjuk” – nyilatkozta az olasz a Yamaha sajtóközleményében, míg Vinales következőképp fogalmazott:

„Az első dolog, amit el szeretnék mondani, hogy jó fizikai állapotban érkezem Austinba az argentínai bukásom után, és ez a legfontosabb. Szerencsére nem sérültem meg, és teljes erővel tudok nekivágni a szezon harmadik fordulójának. Nagyon szeretem az austini pályát, mindig is remekül éreztem itt magam a motoron. Nagyon szép emlékeim is vannak a Circuit of the Americasról, szóval igyekszem majd a lehető legjobban kiélvezni a nagydíjat. Megpróbálunk változtatni azokon az apróságokon, amiket legutóbb találtunk, hogy elérhessük a dobogót, mert ez a fő célunk. Száz százalékot kell nyújtanunk, hogy ne veszítsünk több pontot és elinduljunk felfelé a tabellán.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: