DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Rossi 115. győzelmével teljesen nyitott a világbajnokság

Valentino Rossinak nagyon tetszik az új Yamaha váz, ezt aláhúzandó Assenben rendkívül fordulatos futamon diadalmaskodott. A Doktor szerint ismét teljesen nyílt a világbajnoki küzdelem.

A motorversenyzés szentélyében 10. alkalommal sikerült győznie Valentino Rossinak, ez a siker különösen édes lehet az olasz számára, hiszem több, mint egy év elteltével állhatott újra a dobogó legfelső fokára. Mivel a körülmények más téren is kedveztek neki (Vinales kiesett, Dovizioso pedig lemaradt a dobogóról), ismét felzárkózott a világbajnoki összetettben. A Yamaha új vázzal jelentkezett a legutóbbi, barcelonai futamot követően és a jelek szerint ez fekszik Rossinak.

A Doktor mindössze hét ponttal marad le a jelenlegi éllovas Andrea Dovizioso mögött és három ponttal a csapattárs, Maverick Vinalesszel szemben nyolc futamot követően. A négy hetes nyári szünet előtt még Németországba, a Sachsenringre látogat a mezőny. Rossi nem leplezte a győzelem miatti örömét. „Nagyon boldog vagyok, rettentő fontos győzelem volt ez, közel egy év után nagyszerű érzés. Többek között ezért vagyok a motorversenyzésben, mert a győzelem után még öt-hat órán keresztül hihetetlen, amit érzek, fantasztikus” – fejezte ki örömét Valentino Rossi.

Rossi 38 évesen is csúcsformában


„Kiváló verseny volt, szuper csatákkal Danilóval, Marc-kal és Zarcóval is. Technikai szempontból is nagyon boldog vagyok, mert nagyon sokat változtattunk a vázon, sokkal magabiztosabban tudom megülni a motoromat. A világbajnokság miatt is fontos, teljesen nyitottá vált nyolc futamot követően, sok különböző versenyző, különböző márkájú motorok, nagyon érdekes. Hétről hétre megváltozhatnak idén az erőviszonyok, ezért is fontos, hogy alig egy hét múlva, a Sachsenringen erősek legyünk” – tekintett előre a kilencszeres világbajnok.

„Mielőtt előrenézünk, kicsit élvezem az érzést, hogy Assenben tizedszer győztem pályafutásom során, nagyon büszke vagyok erre. Miután Barcelonában tavaly tizedszer nyertem, ezt meg tudtam ismételni egy évvel később Assenben is, két helyszín a kedvenceim közül, tényleg jó érzés” – zárta gondolatait a 38 éves közönségkedvenc olasz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: