DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
Motor

Rossi: Remélem, Vinales nem lesz jobb Lorenzónál

A kilencszeres világbajnok tisztában van vele, milyen komoly veszélyt jelent rá a Suzukitól érkező spanyol, de bízik benne, hogy korábbi csapattársaihoz hasonlóan ő sem fogja „visszavonultatni”.

Valentino Rossi és Jorge Lorenzo hét esztendőn keresztül voltak csapattársak a Yamahánál, a spanyol azonban átigazolt a Ducatihoz, így a „Doktor” új kollégát kap a Suzukinál már futamgyőzelmet is szerző Maverick Vinales személyében. A fiatal motoros a valenciai teszten rögtön az eredménylista élén végzett, lenyűgözve Rossit és a teljes alakulatot, de azért az olasz bízik benne, hogy fel tudja majd venni vele a versenyt:

„Nagyon erős ellenfeleim voltak a pályafutásom során, de egyiküknek sem sikerült visszavonultatnia” – nyilatkozta Rossi a Gazzetta dello Sportnak. „Szóval nem hiszem, hogy most ez megtörténne – vagy legalábbis remélem. Ez az eredményektől függ. Vinales komoly problémát fog jelenteni. Reméltem, hogy egy kicsit gyengébb lesz, mint Lorenzo, de ehelyett azonnal rendkívül gyorsnak bizonyult, így most abban bízom, hogy nem fog tovább javulni.”

rossi-vinales-yamaha



Arra a kérdésre, hogy fél-e attól, hogy vereséget fog szenvedni a spanyoltól, így felelt: „Nem tudom. Vinales nagyon fiatal, ő már a Lorenzo utáni generáció tagja. Jorge nagyszerű versenyző – remélem, Maverick nem lesz még nála is jobb” – fogalmazott Rossi. A kilencszeres vb-győztes hozzátette: arra is kíváncsi, Lorenzo mire lesz képes a Ducatinál – elmondása szerint az egész évad egyik legérdekesebb kérdése lehet ez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: